„RAT“ SE NASTAVLJA – nove optužbe na račun Radeta Bogdanovića: „Sve je slagao“

Foto: Printscreen/RTS

Svi smo svedoci velikog fudbalskog prepiranja na relaciji između Dragana Stojkovića Piksija i Nemanje Vidića, a nedavno je i Rade Bogdanović itekako imao šta da kaže na račun selektora naše reprezentacije.

Podsetimo, sve je krenulo pre dve nedelje, kada je Nemanja Vidić u intervjuu za „NIN“ izneo podatke da je Dragan Stojković dobio abnormalno veliki novac kada je postavljen na mesto selektora, a naš bivši defanzivac se dotakao i FSS. On je upitao da li prvo mora da ide u zatvor da bi dobio neku funkciju u srpskom fudbalu.

 


I proslavljeni fudbalski analitičar, Rade Bogdanović je prokomentarisao izjavu Nemanje Vidića, a imao je i šta da doda na to.

– Velika je Srbija, ali mnogo mala da bi se organizovala škola u Srbiji, pa smo otišli u Makedoniju. Njih šest-sedam trenera i tri-četiri ljubavnice. Bili smo na tom jezeru i tada je došao Piksi. Bio je smešten preko puta moje sobe. Taj dan kada je došao, otišao je da se tušira. Niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana, jer je restrikcija. Onda je Piksi izašao iz sobe, peškir oko struka, na glavi mu pena od šampona, jedno oko zatvoreno, na drugo škilji i pita me: “Bogdane, ima li tople vode”. Kažem mu: “Piksi, nemamo tople vode, restrikcije su od osam do šest uveče, moraćeš hladnom da se tuširaš”. Vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentora je sam odabrao, bio je iz Francuske. Nije dao da mu mentor bude čovek koga su zvali Svinja. Tako da mislim da on mene poznaje – rekao je Rade Bogdanović u nedavnom intervjuu.

Foto: RTS

Ubrzo je stigao i demant, Milovan Đorić je demantovao sve navode o seminaru u Dorjanu, prenosi „Sportklub“.

 


– Ništa nije tačno, Bogdanović je sve slagao, rekao je Đorić, pa nastavio:

– Školu smo organizovali u Makedoniji, iz više razloga. Uslovi su bili odlični, nigde nismo mogli da pronađemo povoljniji aranžman, po ceni 21-22 evra. Imali smo obavezu da koristimo zimski period, zbog zgusnutog kalendara tokom godine, Dojran krasi odlična klima. Apsolutna je laž tvrdnja o ljubavnicama, naša škola imala je visok nivo i bila vrhunski organizovana. Niko nije mogao nepozvan da dođe, iz administracije bila je prisutna jedino gospođa Vesna, kaže Đorić.

Milovan je demantovao i nestašice vode kojih je bilo prema rečima Bogdanovića.

– Objekat, tada u vlasništvu Blagoja Istatova, povezan je na prirodnu akumulaciju i nikad nije imao problema sa napajanjem vodom. Pogotovo, ne u zimskim danima. Ne sećam se ni da je bilo restrikcija električne energije. Pročitao sam – Bogdanović tvrdi da je bilo 50 trenera. Ni to nije istina, bilo ih je 27.

Bogdanović tvrdi i da su trenutnog selektora naše reprezentacije, Dragana Stojkovića, neretko nazivali po nadimku „svinja“, ali vrlo brzo stigao je demant i za to.

Laž! Piksijev mentor bio sam ja, lično. Kakav Francuz!? Možda je Bogdanović pomešao, našu školu mentorisao je čovek iz UEFA, čuveni Begijanac Mišel Sablon. Da ne bude zabune, Stojković je prošao celokupan proces školovanja, kao veliki fudbaler, od „A“ licence. I sve po propisima evropske kuće fudbala. Tezu o licenci bez polaganja ispita zagovarao je Zvezdan Terzić, u to vreme predsednik saveza. Nisam dao, niti je Stojković bio za preskakanje koraka. Jednostavno, postojala je opasnost da UEFA kasnije diplomu proglasi nevažećom.

„Piksijeva licenca čista, bez ijedne mane“

– Zbog složenosti, tražili smo mišljenje UEFA o Stojkovićevom slučaju. Ekspresno, u roku od nepuna 24 časa, stiglo je iz Niona zeleno svetlo da polaže po ubrzanoj proceduri. Formirali smo komisiju, uz moju malekost, tu su bili Milorad Kosanović, Ljupko Petrović, Slobodan Santrač, Slobodan Pavković, Vladimir Vermezović. Sve uz konsultacije vrhovnih autoriteta UEFA, radili smo intezivno i Dragan je diplomirao sa najvišim ocenama. Nije ni čudo, savesno se pripremao, uredno pratio predavanja i praktičan rad.

„Bogdanović je naciljao kasu FSS“

– Očigledno, i Bogdanović je nanišanio kasu FSS. Čeka da Nemanja Vidić preuzme savez i nađe mesto u tom vozu! – zaključio je Đorić.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

1 Comment on "„RAT“ SE NASTAVLJA – nove optužbe na račun Radeta Bogdanovića: „Sve je slagao“"

  1. ODKAKO NAM OVE ISTROŠENE STARKELJE VODE FUDBAL A TO JE VEĆ 40 godina tako i imamo rezultate ! ŠTA JE OVAJ DJORIĆ URADIO ZA SRPSKI FUDBAL – NIŠTA ! UČINIO JE FUDBAL ZA NJEGA DA UŽIVA BLAGODATI DRŽAVE I DOBRA PRIMANJA U 80 godini ! PA SRBIJO AKO NEMAŠ SPOSOBNIJE ,OBRAZOVANIJE ,MLADJE BUDI TU GDE JESI NA DNU ! A MLADI NAPOLJE PA RADITE !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*