BAHAR: Obaranje rekorda? Bila bi to prava stvar za Zvezdu

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Mladost iz Lučana, gde će crveno-beli odigrati svoj meč 18. kola domaće lige,u subotu od 16. časova na „Marakani“, a svoja očekivanja i kako vidi taj meč, izneo je trener crveno-belih, izraelac Barak Bahar.

Zvezda se u sredu rutinski plasirala u četvrtfinale kupa, budući da su crveno-beli na svom terenu savladali niški Radnički sa veoma ubedljivih 5:0. Bahar se još jednom osvrnuo na sjajno odigranu utakmicu.

 


„Iza nas je veoma važna pobeda na planu samopouzdanja. Vrlo bitno za nas je činjenica da nismo primili pogodak, dok smo sa druge strane uspeli da postignemo pet golova. Verujemo da je iza nas period u kome smo pružali dobre partije, ali nažalost nismo uspeli da budemo efikasni. Trijumf je došao u pravom trenutku, a na nama je da nastavimo da igramo tako i na sledećem meču“, rekao je Bahar.

Zvezda se itekako raspucala u sredu, a da li nešto slično možemo očekivati i sutra protiv Lučanske Mladosti?

„Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Nismo bili dovoljno koncentrisani na nekim prethodnim duelima. Postigli smo lepe golove na prethodnoj utakmici, koji će nam značiti za podizanje samopouzdanja. Bitno je da naša ekipa stvara i realizuje šanse.“, poručio je šef stručnog štaba.

Ekipa Mladosti će sutra značajno biti oslabljena, budući da u Beograd nije otputovao najbolji strelac tog tima, Patrik Faradej.

„Ne vezujemo se samo za jednog ili dva igrača protivničke ekipe, već za kompletan tim koji nam dolazi. Na nama je da budemo koncentrisani kao na prethodnoj utakmici i da izađemo na kraju meča kao pobednici. Nadam se da će sutra tako biti.“

Svedoci smo da Zvezda nema konstantnu igru tokom svih 90 minuta, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi šampiona, ali očigledno je da Barak Bahar konačno to želi i da promeni.

„Moramo da zadržimo energiju koju smo imali na prošlom meču, uprkos mnoštvu rotacija. Veliki broj mladih igrača je dobilo priliku da zaigra, a opet smo uspeli da tokom kompletne utakmice držimo ritam i napadamo. Želimo da tokom svih 90 minuta budemo agresivni, napadamo, kreiramo šanse i igramo presing.“ Kaže izraelski strateg.

Sigurno je da se Aleksandar Katai dosta zalaže u poslednje vreme, kako bi se našao u startnoj postavi na svakoj utakmici, a Barak Bahar je imao i reči hvale za njega nakon duela sa Radničkim iz Niša.

 


Katai je odigrao odličnu utakmicu i postigao vrlo lep pogodak. U situaciji kada je zatresao mrežu, izvršio je pritisak na štopera protivničke ekipe, što je samo pokazatelj da vredno radi, sprema se i može mnogo da pomogne našem timu.“

Kada je reč o povredama, Bahar je rekao:

„Nakon treninga ćemo preciznije znati situaciju kada je u pitanju igrački kadar za meč protiv Mladosti. Videćemo da li ima povređenih u ekipi, kao i da li je neko od igrača prehlađen. U ovom trenutku znam da su svi osim Mirka Ivanića spremni za duel, ali ćemo proceniti ko je odmoran i svež za sutrašnji meč.“

Ono što posebno raduje navijače crveno-belih u ovom trenutku, jeste da Zvezda sutra može da ispiše istoriju na „Marakani“ – odnosno da uz Real Madrid bude jedini neporaženi tim kod kuće čak 122 utakmice. Bahar ipak ne razmišlja tako.

„Razmišljamo u pravcu pobede na sutrašnjoj utakmici, a ako uspemo da oborimo rekord uradićemo veliku stvar za Crvenu zvezdu.“

Zvezda prvi deo prvenstva zatvara upravo duelom sa Partizanom, koji je više puta pomeran, a konačno vreme odigravanja je 20. decembar. Ipak prema Baharovim rečima, do tada ima dosta.

„Fokusirani smo na svaku narednu utakmicu. Imamo i dva važna meča protiv Mladosti i Spartaka u prvenstvu. Takođe, očekuje nas i duel u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija. Iako ne razmišljamo o tome, znamo da je večiti derbi veoma važna i bitna utakmica. Želimo da u dobroj formi dočekamo susret sa večitim rivalom.“, rekao je Barak.

Zvezdu u narednom periodu čeka jako težak raspored, budući da će crveno-beli već u sredu dočekati ekipu Mančester Sitija, a klub je danas objavio da će svako ko kupi kartu za sever u utakmici protiv Mladosti iz Lučana, moćiće da gratis ode i na utakmicu Lige šampiona protiv ekipe iz Engleske.

„Razmišljamo o utakmici protiv Mladosti u subotu, dok ćemo već od nedelje moći da razgovaramo o Mančester sitiju i svemu što nas očekuje. Sada smo fokusirani na sutrašnji meč“, zaključio je Bahar.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "BAHAR: Obaranje rekorda? Bila bi to prava stvar za Zvezdu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*