CRVENO-BELI UNIŠTILI FENERBAHČE: Zvezda PONIZILA Turke, brinu povrede dvojice važnih igrača!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Fenerbahče u okviru 8. kola Evrolige rezultatom 87:56 u prepunoj „Štark areni“.

Srpski klub sada ima skor od tri pobede i pet poraza, dok su Turci posle drugog uzastopnog poraza u Beogradu na pet pobeda i tri neuspeha.

 


Crveno-beli su odigrali najbolji meč ove sezone, od samog početka su nametnuli svoj ritam i konstantno bili u prednosti, koja je u jednom momentu iznosila i plus 30.

Na krilima Miloša Tedosića, crveno-beli su timskom igrom, odličnom odbranom i sjajnom realizacijom potpuno neutralisali sva oružja tima Dimitrisa Itudisa.

Ono što baca senku na veliki trijumf jeste povreda Šabaza Nejpira, koji je na početku meča dobio udarac od Tajlera Dorsija, kao i povreda Jaga dos Santosa u četvrtoj četvrtini.

Jako važnu, treću pobedu Crvene zvezde u Evroligi doneli su Miloš Teodosić sa 18 i Džoel Bolomboj sa 14 poena. Ekipu Dimitrisa Itudisa predvodio je Najdžel Hejs Dejvis sa ubačenih 12 koševa.

Majstorije košarkaša u crveno-belim dresovima ponovo je gledao i bodrio reprezentativac Srbije Boriša Simanić.

Crveno-beli su meč otvorili lakim poenima Rokasa Gedraitisa i Nemanje Nedovića, ali je dosta straha kod navijača izazvala rana povreda Šabaza Nejpira. Amerikanac je dobio udarac od Tajlera Dorsija laktom u lice, zbog kojeg je morao da napusti parket nakon samo minut i po igre i više se nije vraćao.

Za razliku od prethodnih duela, na kojima je ekipa Janisa Sferopulosa insistirala na poenima preko šuta za tri poena, ovoga puta su meč otvorili sa 12 koševa iz reketa uz čak tri zakucavanja Džoela Bolomboja. Kako obično biva, dobra igra pod košem dodatno olakšava šut za tri poena, pa je preko dominacije u reketu Jago Dos Santos ubacio dve trojke za potpuno oduševljenje u Areni. Pravi „šlag na tortu“ dodao je Miloš Teodosić pogotkom uz zvuk sirene na isteku prve četvrtine koja je u potpunosti pripala domaćima, 25:16.

Drugih deset minuta je nastavljeno u istom ritmu uz još jaču odbranu Crvene zvezde. Zaključali su crveno-beli prilaz svom košu u potpunosti, dok su sa druge strane Dos Santos i Miloš Teodosić terorisali goste iz Istanbula. Nakon pet minuta igre, razlika je otišla na visokih +16 u korist Zvezde. Stisak domaćina nije popuštao sve do poluvremena, pa je razlika samo rasla i u jednom trenutku iznosila 20 poena.

Mnogi navijači najviše su strepeli od treće četvrtine, koja, kao po pravilu, uvek predstavlja najslabiji period u igri crveno-belih. Ovoga puta, crveno-beli su održali visok nivo i tokom treće deonice, ali su izgubili sjajnog Dos Santosa koji je izvrnuo zglob na samom kraju četvrtine. Fenerbahče je dobro iskoristio dužu pauzu nakon poluvremena i iz svlačionice izašao kao potpuno drugi tim.

Skoti Vilbekin je bio znatno agresivniji, a Najdžel Hejs Dejvis i Džonatan Motli su zatvorili prilaze svom košu. Proradio je i Nejtan Sestina, vešto koristeći preuzimanje nižih čuvara Zvezde. Međutim, kratkotrajnu oluju prebrodili su domaći na krilima sjajnog Luke Mitrovića i Miloša Teodosića, koji su održavali dvocifrenu prednost u korist svog tima. 

 


Poslednjih deset minuta je bilo kao iz bajke po Crvenu zvezdu. Upravo u toj deonici su konačno slomili svaki pokušaj otpora turskog tima i prednost digli na preko 30 razlike. Ipak, brine povreda Jaga dos Santosa koji je napustio teren posle pada nakon jednog prodora.

Bila je ovo neizmerno važna pobeda za ekipu Janisa Sferopulosa, pošto crveno-belima sledi težak deo rasporeda. Samo dva dana kasnije, 16. novembra, igrači sa Malog Kalemegdana gostuju bratskom Olimpijakosu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "CRVENO-BELI UNIŠTILI FENERBAHČE: Zvezda PONIZILA Turke, brinu povrede dvojice važnih igrača!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*