ZAMERIO SE ČITAVOM SVETU: Nije mu prvi put

Nije se ovog puta zamerio srpskim navijačima, ali je potez iz Torina mnogima promakao.

Grčki teniser Stefanos Cicipas se takmiči u „Zelenoj“ grupi na Završnom mastersu, i u nedelju je poražen od Janika Sinera u dva seta sa 6:4 i 6:4.

 


Time je otežao sebi put ka polufinalu turnira, koji je jednom osvojio 2019, a uvertira za taj meč sa Italijanom bio je nesmotren potez prema drugom velikom teniseru, Karlosu Alkarazu.

Cicipas je u tunelu pred meč sa Sinerom prošao pored Alkaraza kao da ne postoji, iako se odmah pored Španca pozdravio sa svojom devojkom Paulom Badosom.

 


Tako je celu Španiju okrenuo protiv sebe, ili bar onaj deo koji navija za Alkaraza.

Stefanos nije Karlosa ni pogledao, a pozdravio se sa još jednim čovekom pre nego što je naišao na mladog igrača iz Španije.

Zbog toga ga pojedini Alkarazovi navijači na internetu optužuju za bezobrazluk, drugi tvrde da je klovn, ne računajući na to da je gest možda bio i nenameran.

Slučajno, ili ne, ovaj Cicipasov postupak je počeo da se širi društvenim mrežama. Grk je i ranije bio sklon kontroverznim izjavama, zbog čega se više puta nalazio na udaru Đokovićevih navijača.

Jedna od poslednjih situacija bila je u septembru ove godine kada je rekao da Đoković igra kao da „nekom želi da se osveti i da nije jasno kome“.

Bilo kako bilo, Đoković je u nedelju savladao Holgera Runea, pa su on i Siner u „Zelenoj“ grupi za sada bliži tome da prođu dalje.

S druge strane, Cicipas će morati da se fokusira na teren još malo više nego što je to uradio u nedelju kada je ignorisao Alkaraza.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*