PARTIZAN U VELIKOM PROBLEMU: Duljaj saopštio LOŠE vesti!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana u nedelju od 19 časova igraju protiv Čukaričkog derbi meč u okviru 15. kola Superlige Srbije.

Medijima se uoči duela sa Brđanima obratio trener crno-belih Igor Duljaj.

 


– Jedan od najvažnijih mečeva, iz prostog razloga jer sledi pauza. Važno je da igrači moraju da razmišljaju samo o utakmici, a ne šta sledi posle toga. Čukarički je imao težak meč protiv Fiorentine, imaju broj igrača koji iz nekog razloga nisu igrali protiv Fiorentine i verujem da će biti sasvim drugačiji protiv nas. Maksimalan respekt za njih, predstavljaju nas u Evropi.

Na pitanje da li je kod Čukaričkog upaljen alarm zbog loših rezultata, Duljaj je poručio:

I kod nas je za svaki meč upaljen alarm. To što su imali negativne rezultate, to dodatno može da nas natera da budemo oprezniji. Igramo kod kuće, i ovog puta pozivam ljude na istoku i zapadu da ih bude što više, a sigiran sam da će jednog dana, kad dođe to vreme, da ćemo biti još jači kada jug bude pun.

U prošloj sezoni u vrlo kratkom vremenskom periodu Partizan je dva puta u nizu izgubio od Čukaričkog istovetnim rezultatom, 1:0.

– Zasluženo su nas pobedili u ta dva meča u kratkom periodu. Može to da bude dodatni motiv za igrače koji su igrali tada. Ali mi sada imamo izmešan sastav. To što je iza nas, mora da se zaboravi. Novi meč, novi dan. Izuzetno je važna utakmica za nas. Igrači koji su nekad igrali u Partizanu su uvek najveća opasnost, jer imaju poseban motiv. Imate Subotića kog sam trenirao u Teleoptiku. Đorđe Ivanović, Docić, Rogan, Kovač, iskusni Vranješ pozadi. Oni su kao tim sa odličnim pojedincima. Ja gledam kako ćemo mi da nastupimo i izgledamo. Biće jako interesantna utakmica.

Partizan ima ogromne probleme pred ovaj duel na poziciji golmana.

– Aca Jovanović neće biti na treningu ni danas, ima temperaturu, Stevanović je kažnjen sa jednom utakmicom neigranja, i mladi golman Radulaški koji je bio sa omladincima takođe ima temperaturu i to mi je najveći problem. Ko će uopšte da brani. Kada je u pitanju Jovanović, mnogo nam znači. Momak koji je stabilan i veliki profesionalac, utiče pozitivno na ekipu. Partizan dugo nije imao takvog golmana i reprezentacija može da računa na takvog kao što je Jovanović.

Dobio je Duljaj i pitanje da prokomentariše to što je Partizan jedini srpski klub koji je ove sezone pobedio u Evropi.

 


Ako se budemo hvalili da smo jedini tim koji je pobedio, onda smo tu gde jesmo. To ne može da bude pohvala za srpski fudbal, ja navijam za naše klubove kad predstavljaju našu zemlju jer su nam bodovi jako važni. Ako se budemo ponosili da smo samo mi pobedili, crno se piše i nama i srpskom fudbalu. Nisam ponosan na tu činjenicu, navijam da naši klubovi osvoje što više bodova – rekao je on i potom zaključio:

– Trebaju korenite promene. Treba da pitate igrače koji igraju u velikom klubovima, a koji su bili u Zvezdi, Partizanu i Čukaričkom. Imaju iskustva kako se radi ovde, a kako na zapadu. Oni će dati odgovor. Radili su ovde i trenirali, to isto rade i preko. Oni su ti koji mogu da kažu kako se ovde radi, počevši od načina ishrane, ponašanja, kombinacija u klubovima, tate, mame, koverte… Da li to postoji tamo. Pa, ne postoji.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*