NEPRIKOSNOVENI KRALJ PARIZA: Đoković razbio Dimitrova za novu titulu

EPA/YOAN VALAT

To je to, kraj! Novak Đoković je ponovo uspeo da ispiše stranice istorije tenisa, pošto je savladao Grigora Dimitrova u finalu Mastersa u Parizu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, čime je došao i do rekordne 40. Masters titule u karijeri, a svoje sedme u Parizu.

Očekivala je publika u Parizu zanimljiviji finalni duel, očekivali su da će Dimitrov pružiti otpor Novaku i da će im pružiti nešto za uživanje, još kada se na to doda činjenica da je Đoković „u ratu“ s njima, želeli su da neko namuči Srbina.

Ipak, onaj koji je trebalo da bude lovac, postao je lovina. Publika koja je želela da vidi Novaka kako pada, videla je Đokovića u svom punom sjaju, gde ne samo da igra, već gde dominira na terenu i uzima ono što mu je namenjeno.

Uzima ono što samo njemu pripada, a to je nova titula u svojoj karijeri. Čitav turnir je prošao u muci, igrao je po tri seta u nekoliko navrata, ali, ni to ga nije sprečilo.

 


Rutinski je odigrao protiv Bugarina, prvi set pogotovo. Dobio je jednu brejk priliku, nju je iskoristio i to je bilo dovoljno, videlo se da se Dimitrov mučio, da nije mogao da naškodi Novaku.

Drugi set je odmah pokazao da Dimitrov ne može, da nema šta da traži. Čekao je svoju priliku Đoković, čekao je, a ona je došla, uzeo mu je jedan brejk, a onda je strpljivo sačekao i svojim trećim brejkom je došao i do pobede.

Tenis je igra u kojoj na kraju pobeđuje Novak Đoković.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*