NEDOVIĆ U ČUDU: Rekao sam Teodosiću…

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović pohvalno je pričao o iskusnom Milošu Teodosiću.

Njih dvojica odigrali su dobre partije u pobedi crveno-belih protiv Budućnosti (95:86), u derbiju ABA lige.

 


Mislim da je bila lepa utakmica za gledanje. Obe ekipe su bile dosta efikasne. Trenerima se to sigurno ne dopada. Mogla je odbrana da bude dosta bolja. Mislim da smo odigrali sjajno u napadu, sa sjajnim protokom lopte i da izvučemo pozitivne stvari iz ovoga, negativne da ispravljamo i to je to – rekao je Nedović.

Nedović je zbog povrede preskočio nekoliko utakmica, između ostalog i dva večita derbija sa Partizanom.

Užasno jer baš te utakmice u sezoni su nerealne. Ne znam da li će se ikada više ponoviti da bude derbi za derbijem u obe lige. Ali, šta je tu je. Uvek gledam pozitivne stvari. Iskoristio sam vreme da se oporavim, da se vratim na najbolji način. Sigurno da moje prisustvo olakšava posao našim bekovima koji igraju sa loptom tako da možemo da budemo zadovoljni.

Zdravstveno stanje Nedovića je dobro.

Dobro je. Malo sam osluškivao svoje telo na početku utakmice, ali kako je odmicalo, imao sam više sigurnosti i na kraju, kada je bilo najpotrebnije, osećao sam se sjajno. Mogao sam da igram protiv Bajerna, ali sa trenerom je bio dogovor da preskočim, da imam više vremena za trening, da slučajno ne obnovim povredu.

Na kraju, Nedović je dobio i pitanje o Teodosiću, koji, iako u poznim igračkim godinama, može da bude primer mlađim igračima.

 


Što se tiče Miloša, ne razumem ljude koji to ne primećuju, da se sa 36 godina ovako bori. Ja sam mu rekao da ga nikad nisam video ovakvog, da igra sa ovakvim žarom, u odbrani pre svega, a posle toga i u napadu. Iz te želje ponekad napravi neke greške, ali je to sve dobronamerno. Naša ekipa mnogo drugačije izgleda kada je on na terenu. On je i dalje majstor košarke. Mnogo mi je drago što je počeo da igra dobro i na toj utakmici protiv Bajerna sam mu rekao da dobije još tu, pa ću ja da se vratim da mu pomognem – zaključio je Nedović.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*