MEČ ZA INFARKT: Đoković posle neverovatne borbe srušio Cicipasa za finale Pariza!

Tanjug/AP

Novak Đoković se plasirao u finale Mastersa u Parizu.

Srpski teniser je u polufinalu posle velike borbe savladao grčkog igrača Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 7:6(4)).

Đoković će se u borbi za novi trofej u Bersiju sastati sa mladim Dancem Holgerom Runeom.

 


Krenulo je prilično mirno i serviseri su bili dominantni u uvodna četiri gema, a nisu čak dozvolili ni poen na startu onom igraču koji je primao početni udarac.

Tada Novak dodaje gas i uspeva da napravi brejk, što je prvi dozvoljeni Cicipasa na ovom turniru, a ubrzo je vezao još jedan.

U treptaju oka Đoković je sjajnom igrom i sa nekoliko magičnih poteza koji su oduševili publiku, došao do vođstva u setovima.

Dobio je Srbin i uvodni gem drugog seta, ali je Cicipas uspeo da se konsoliduje i da, uz pomoć publike koju je probudio, napravi preokret.

Najpre je promenio bučnost u dvorani „Bersi“, a onda i tok dešavanja na terenu, jer se nekakva nervoza uvukla u igru Đokovića, te su počele da se nižu greške.

Đoković je počeo sve češće da razgovara sa svojim boksom, čak i da urla na svoje osoblje, a Grk je to iskoristio i sada on vezao dva brejka.

Drugim je došao do osvajanja drugog seta i uveo je ovaj meč u dramu i treći set.

Kako je meč odmicao, tako su i jedan i drugi igrali sa manje rizika, a servisi su ih gurali ka dramatičnoj završnici.

Toliko da nije moglo drugačije da se završi nego u taj-brejku, s tim da je Đoković u devetom gemu imao dve vezane brejk lopte, ali je ostao „bez gasa“ i nije ih iskoristio.

U taj-brejku je Cicipas prvi stigao do mini brejka i prednosti od 4:3. Ipak, Novak je odigrao savršeno naredna tri poena, sva tri je osvojio i na kraju posle velike borbe izborio plasman u veliko finale.

 


Be the first to comment on "MEČ ZA INFARKT: Đoković posle neverovatne borbe srušio Cicipasa za finale Pariza!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*