DRAMATIČNO, ALI SLATKO: Srbija posle velike borbe i preokreta savladala Tursku za finale EP!

Foto: Conny Kurth / www.kurth-media.de

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva u Beogradu pobedom nad Turskom rezultatom 3:1 (32:34, 28:26, 25:23).

Preko 10.000 gledalaca u Areni je uživalo u spektakularnoj odbojci sa obe strane mreže, ali što je za nas još važnije, u fenomenalnoj igri i pobedi izabranica Zorana Terzića.

One će u subotu od 20.00 igrati za zlato i odbranu evropske titule osvojene pre dve godine.

Protivnice će biti odbojkašice Holandije ili Italije koje se od 20.00 časova sastaju na istom mestu.

Teško je opisati šta je sve na ovom meču učinila Tijana Bošković, najbolji svetski korektor, oborivši na ovom meču svetski rekord.

Ona je, naime, u prvom setu raspalila po lopti i poslala je na drugu stranu brzinom od 110,3 kilometara na sat. To nikome do sada nije pošlo za rukom u istoriji merenja brzina u odbojci.

Turska je bolje počela i imala je konstantnu razliku na svojoj strani. Tada je selektor Terzić napravio izmenu i umesto Bianke Buše uveo Katarinu Lazović.

To nije uticalo na ishod prvog seta, koji se u neverovatnoj drami rešio u korist gošći rezultatom 34:32, ali je i te kako imalo uticaja na krajnji ishod.

Jer, Kaća Lazović je bila glavni pokretač preokreta Srbije, fascinantnom energijom i igrom u polju, ali i veoma preciznim smečevima kada je to bilo potrebno.

U novoj drami u drugom setu krucijalna je bila upravo ta energija sa oba kraja terena, ali i u sredini, gde je blok proradio od momenta kada je Srbija gubila rezultatom 21:18.

Usledila je fantastična serija nakon tajm-auta i drama na razliku ovog puta otišla je na našu stranu.

U trećem setu smenjivalo se vodstvo oba tima. Erdem na jednoj strani Rašićeva na drugoj. Baladin je Turskoj donela prednost od 19:17, ali je Mina Popović prekinula seriju. Pri rezultatu 23:23, Srpkinje su vezale dva poena i povele 2:1 u setovima. 

Četvrti set naš tim je počeo silno. Napadačka odbojka na strani Srbije dala je rezultata. Tijana Bošković nastavila je da „tuče“ blok protivnica, dok je Katarina Lazović je odigrala odlično u polju. Ovo je bio najlakši set na meču. Turkinje su se umorile, dok je Srbija ispisala istoriju u plasirala se u finale Evropskog prvenstva.


Be the first to comment on "DRAMATIČNO, ALI SLATKO: Srbija posle velike borbe i preokreta savladala Tursku za finale EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*