OVO SE ČEKALO: Bahar se obratio javnosti, ima jedno veliko OBEĆANJE!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu dočekuju Radnik iz Surdulice u okviru 14. kola Superlige Srbije.

Medijima se pred ovaj duel obratio Barak Bahar, koji se nalazi na žestokom udaru navijača nakon loših rezultata u domaćem prvenstvu.

 


On je obrazložio zbog čega se nije pojavio pred medijima posle remija sa TSC-om.

– Znam da ste bili raozočarani, jasan razlog je što su posle igrači su hteli da razgovaraju sa mnom, nakon toga sam hteo da razgovaram sa upravom kluba.Nikada nisam bežao od pitanja, posebno posle lošeg rezultata i zato sam došao ovde da ponudim odgovore pred vama – rekao je Izraelac, a potom i dodao:

– Razumem buku navijača i medija, očekivanja su uvek velika. Odlično smo počeli na pripremama i u sezoni, pa su se očekivanja dodatno uvećala. Možda nismo bili dovoljno skromni. Trebalo mi je vreme da shvatim ligu, izgubili smo dve utakmice i jednu odigrali nerešeno. Zvezda nikada ne gubi u šampionatu, iz toga smo mnogo naučili.

On je potom izneo statističke podatke iz prethodna tri meča crveno-belih, protiv Javora, IMT-a i TSC-a.

– Takođe, želeo bih da govorim o naše tri poslednje utakmice jer je velika razlika između rezultata i našeg kvaliteta. Nisam naivan i znam da je najvažniji rezultat, ali takođe znam i da je način na koji se dolazi do toga važan. Moj način me je i doveo do ovog mesta trenera Zvezde. U te tri utakmice smo imali totalnu dominaciju, a ovo su podaci koji to i pokazuju. Prvi je posed lopte – protiv Javora imali smo 67 posto, protiv IMT-a 60 posto i protiv TSC-a 61 posto. Prvi smo u ligi po tom parametru sa 65 posto. Drugo su korneri – protiv Javora 9, IMT, 11, TSC 15, izveli smo 35 kornera, a protivnici samo 12. Treći – šutevi u okviri gola, 30 protiv Javora i po 23 sa IMT-om i TSC-om. Mi 76, ostali timov ukupno 17. Poslednje, očekivani golovi (xG) – protiv ove tri ekipe trebalo je da postignemo najmanje 10 golova, sa našim kvalitetom i više od toga, a da primimo 1.7 golova, manje od dva.

Bahar je potom dao obećanje navijačima Zvezde, ali i sportskoj javnosti.

 


– Rekao bih nekoliko rečenica o sebi. Moja zemlja krvari, znamo šta se tamo dešava. Moja porodica je kući i nisam ih video više od mesec dana. Čuo sam da govore kako moja glava nije ovde zbog dešavanja u mojoj zemlji. Ja sam u potpunosti ovde! Moram da donesem uspeh ovom klubu. Ja, moj stručni štab, kao i lokalni momci iz tima su 24 časa dnevno, sedam dana u nedelju uz tim. Dolazimo rano i kasno odlazimo kući. Znamo koliko je Crvena zvezda važna navijačima i mnogim drugim ljudima. Dosta se govori o velikom broju stranaca. Svi oni su dobri fudbaleri. Takvi su i domaći igrači, takvi su i mladi igrači. Imamo dobru atmosferu u svlačionici, ako neko kaže nešto drugačije znajte da vas laže. Sada smo svi zajedno, igrači, stručni štab, uprava i navijači. Obećavam, ovaj klub ima sjajnu budućnost.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*