TEK ŠTO JE DOŠAO: Bahar TERA Zvezdino veliko pojačanje!

Barak Bahar
FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda privodi kraju aktivnosti u prelaznom roku – do kraja bi mogla da stignu čak trojica stranaca na koje će Barak Bahar najozbiljnije računati tokom sezone.

Praktično su već završeni pregovori oko defanzivca Nasera Đige (20) i napadača Šerifa Endiaja (27), a crveno-beli su „pikirali“ i fudbalera koji treba da zagospodari sredinom terena.

 


Reč je o Benžamanu Bušuariju (21), a čini se da njegov dolazak u klub ima veze i sa povremenim reprezentativcem Gane Edmundom Adom (23).

Vezni fudbaler koji je kao član Šerifa iz Tiraspolja dominirao sredinom terena u dvomeču protiv Crvene zvezde tokom avgusta 2021. godine mogao bi da ispadne veliki promašaj srpskog šampiona.

Iako je u klubu samo nekoliko meseci – ili bismo čak mogli u nedeljama da brojimo njegov staž – Edmund Ado je daleko od tima, a Zvezda je u potrazi za drugim igračem na njegovom mestu.

O tome kakav je status momka iz Gane govori i da nije odigrao ni minut u dosadašnjem delu prvenstva, a da je samo jednom sedeo na klupi za rezerve.

Edmund Ado, inače, utakmice Crvene zvezde gleda sa tribina, a čini se da Barak Bahar ima mnogo opcija koje radije želi da koristi u veznom redu! Još jedna od njih mogao bi da postane Bušuari, a to bi verovatno značilo i rastanak crveno-belih sa Edmundom Adom, mnogo brže nego što je iko mogao da zamisli. 

Ispostavilo bi se u tom slučaju da je Crvena zvezda tokom letnjeg prelaznog roka dovela igrača koji joj uopšte nije potreban i to nakon čak dve godine potere za njim. Ado je nakon izbacivanja Crvene zvezde blistao u dvomeču protiv Dinama iz Zagreba, a zatim i u grupnoj fazi Lige šampiona kada su rivali bili Real Madrid, Inter i Šahtjor.

 


Činilo se tada da može da igra na vrhunskom nivou i da ne bi bilo iznenađenje čak ni da se u bliskoj budućnosti nađe u nekoj od najjačih evropskih liga. Ipak, Edmund Ado je krenuo drugim putem, a delimično je na to uticala i Crvena zvezda, odnosno Šerif koji nije želeo da ga proda u Beograd.

Pokušavao je srpski šampion tokom leta 2021. godine, pokušavao i u prelaznim rokovima koji su sledili, ali je moldavski tim uvek bio „gluv“ za ponude iz Beograda. „Pakovali“ su Ada za neke druge destinacije, želeli da ga prodaju na sever Evrope, pokušavali da zarade više…

Ado je čekao let za Beograd i dok je bio suspendovan, pa je tako propustio prvi deo sezone 22/23. Usledio je razlaz sa Moldavcima, pa šokantan dolazak u Spartak iz Subotice.

Mnogi su taj trenutak okarakterisali kao pripremu za Crvenu zvezdu – Ado se privikavao na život u Srbiji, na Superligu, na terene koje je trebalo da „ore“ u crveno-belom dresu, a može se reći i da je zbog šest meseci na severu zemlje dobio pasoš. Pitanje je da li će biti potrebe da ga koristi, ukoliko kod Baraka Bahara ne može da se izbori za ulogu.

Sudeći po onome što smo do sada videli od njega, to se neće desiti. Na prijateljskim mečevima u kojima je dobijao šansu Edmund Ado je delovao odsutno, nesigurno i potpuno van forme! Zato se kao opcije – posebno ako dođe novi igrač u veznom redu – pojavljuju pozajmica ili prodaja veznog igrača koji je 26. juna predstavljen u novom klubu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "TEK ŠTO JE DOŠAO: Bahar TERA Zvezdino veliko pojačanje!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*