VUJOŠEVIĆ OTKRIO: Evo zbog čegaBjelica, Mirotić i Jokić nisu završili u Partizanu!

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana Duško Vujošević ispričao je u emsiji „Bez ustručavanja“ zašto velika košarkaška imena Nemanja Bjelica, Nikola Mirotić i Nikola Jokić nisu postali igrači crno-belih još u mlađim kategorijama, iako je postojala prilika.

Partizan je za vreme Duška Vujoševića važio za najveću „fabriku“ igrača u Evropi, uključujući buduće srpske reprezentativce, evroligaške i NBA asove.

 


Vujošević je krenuo sa slučajem Nemanje Bjelice, koji je išao zaobilaznim putem. Jedan od naših najboljih igrača u prethodnoj deceniji je iz Partizana otišao za Austriju, pa se vratio i punu afirmaciju doživeo u Crvenoj zvezdi.

„Bjelica je igrao u mlađim kategorijama Partizana. Otac je ušao u konflikt sa jednim od trenera koji je forsirao nekog drugog igrača, sa Kimetom Bogojeviće, Vladom Jovanovićem, koji mu je bio komšija. Vlada je pokušavao da ga upristoji, zbog čega je napravio ncident na jednoj utakmici i otišao iz Partizana. Nemam nikakve veze sa njegovim odlaskom iz Partizana, bio je jedan od kmlinaca koji su dolazili na red“, rekao je Vujošević.

O prelasku Nikole Mirotića u Partizan se pisalo i „brujalo“ čitavog leta, a malo je poznato da je bivši  španski reprezentativac mogao da dođe u Partizan kao dečak. 

 


„Dolazi u Beograd na probu u Zvezdu, sviđa se Šakoti i Karadžiću. Treneri Sedlaček, Žeželj i ostali kažu da imaju takvih igrača. Javlja mi Goran Bjelica da je talentovan i zakazujem mu trening na otvorenim terenima kod ‘Pionira’. Vidim ga, lepo građen, simpatičan, i pitam ga da li bi došao u Partizan. On hoće, a ja sam mu rekao da ću da zatražim da on dođe. Rekao sam Todoriću, koji je tada radio šta mu ja kažem. Bilo je potrebno da se plati 70.000 evra školi Jadrana Vujačića, jer je Nikola odatle potekao. U međuvremenu se ‘otvara’ Real i Jadran ga šalje tamo“, priseća se Vujošević.

Najbolji igrač današnjice Nikola Jokić nije došao među crno-bele, jer se nije dopao Duškovom pomoćnom treneru. 

„Jedan od vlasnika kluba u kom je ponikao je čovek sa prezimenom Savović, koji se družio sa mojim pomoćnim trenerom Tadićem.Tadić je otišao na kamp na Zlatiboru da ga vidi i nije mu se dopao. Bio je dežmekast. Nikolu potom roditelji prebacuju u Vojvodinu bez obeštećenja da bi bio viđen. Počinje Jadranska liga, on postaje MVP prvog, pa drugog kola i Mega ga već prati. On je kontra od svih pravila, izuzetak. Miško (Ražnatović) 20 dana nije mogao da se oporavi kad je Barselona dolazi na dva treninga i utakmicu da ga ‘pokupi’ za 700.000 evra. Baš tad su to Nikoli bili najlošiji treninzi i utakmica“; ispričao je Vujošević na „KTV“.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*