MIROTIĆ SE OGLASIO: Ne dolazi u Partizan zbog pretnji i uvreda!

Nikola Mirotić se oglasio na Instagramu i otklonio dilemu o nastavku svoje karijere.

Sjajni košarkaš objavio je da neće doći u Partizan, već da će igrati za neki klub van granica Srbije.

 


On se na to odlučio zbog velikog broja pretnji koje je dobio nakon što je u javnost isplivala informacija da je blizu dolaska u Partizan.

– Poštovani, celi svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahteva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki deo svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvek igrajući kao deo tima. Zaista, košarka je postala deo mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti.
Ja želim taj put da nastavim. Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri. Takođe želim da moja porodica deli tu radost
– započeo je svoje obraćanje Mirotić, a potom nastavio:

– Međutim, već nedeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli. Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK “Partizanu”, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima. Istine radi, moram napomenuti da ni jedna pretnja nije došla iz tabora KK ”Crvena zvezda” i da sa njima uvek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takodje, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK “Partizan” na ukazanom povjerenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije.

Najveća saga ovog leta je na taj način završena, a najviše će ispaštati Partizan koji ostaje bez najvećeg mogućeg pojačanja.

 


Ostaje da se vidi u kojem će klubu Mirotić nastaviti karijeru.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "MIROTIĆ SE OGLASIO: Ne dolazi u Partizan zbog pretnji i uvreda!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*