PEŠIĆ UDARIO NA ČELNIKA ZVEZDE: On me je oterao iz kluba!

FOTO: FK Crvena zvezda

Svima je bilo jasno da je nekadašnji napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić napustio „Marakanu“ nezadovoljan, a sada je sve otkrio tokom gostovanja u Informer Podkastu, kod novinarke Jovane Radivojević.

Bez imalo ustručavanja je govorio o tehničkom direktoru Marku Marinu, o kome nije imao lepe reči, čak štaviše, otkrio je da je on sugerisao Milošu Milojeviću da ga odstrani iz tima.

 


– Sa članovima uprave Crvene zvezde i dalje imam korektan odnos. Osim sa Markom Marinom. Reći ću vam i zašto je to tako. Imam poštovanje prema Marku Marinu zbog njegove fudbalske karijere. Istina, ja sam ispod njega u tom smislu, ali mislim da je njegovo maslo što sam otišao. I to što je sada drugačija situacija u svlačionici. Tri ili četiri kola pre kraja, Miloš Milojević me oterao sa jednog treninga. Atmosfera je bila opuštena, skoro da smlo osvojili titulu. Uvek sam imao sa njim drugarski odnos, tada sam preterao u šali i bilo je zasluženo što me izbacio… Posle nekog vremena do mene je stigla informacija, naravno, neću reći od koga, da je Marin tada rekao treneru da je ovo prilika da me skloni – otkrio je Pešić.

Marin po njegovom mišljenju ima preveliki uticaj.

– Kada sam sa polomljenim prstom igaro protiv Makabi Haife, pred derbi, kada je razlika na tabeli bila mala, Marin je dolazio do mene i bodrio me. Kada sam igrao sa injekcijama više od mesec dana govorio mi je da izdržim, a kad smo stekli +15 onda je rekao da me sklone. Ne znam da li se to ikada desilo u Zvezdi. Tu je trener da odlučuje o tome.

Došlo je do preokreta u njihovom odnosu…

– Kada sam dolazio on je bio za to, ubeđivao me, znam da me ceni kao igrača. Nisam želeo da ga pitam jer mislim da bi se posvađali, lakše bi mi bilo da ga obilazim, ovo je prilika da i on sazna, jer se na kraju uvek sve sazna . Poslao sam mu poruku, pozvao me kasnije, ali nisam želeo da mu se javim. Ja Zvezdu volim, u Srbiji se brzo zaboravljaju stvari. U Zvezdu pre šest godina niko nije želeo da dođe, da se razumemo, i tada sam dobio dobar ugovor, direktor mi je sve to omogućio, ali svi koji su te godine došli to su uradili iz ljubavi prema Zvezdi. Svi smo mi oživeli karijere tu, pomogla nam je Zvezda, ali smo i mi dali klubu. Njega kada su zvali, nije želeo da dođe dok nije bilo Lige šampiona! Hoće da mi kaže da je veći zvezdaš od mene, e pa nije. Nije ni od Vujadina Savića, Branka Jovičića, Filipa Stojkovića, Milana Borjana…

Dotakao se generacije koja je vratila Zvezdu na evropsku mapu rečima da je stalno bila potcenjena u javnosti.

 


– Prošle godine imamo 15 bodova prednosti u odnosu na Partizan priča se i piše kako ne znamo ništa. Sad sam otišao iz Crvene zvezde, kada neko dođe odmah se upoređuje sa Pešićem, kao gori je od mene. Pustite vi Pešića, šta vam ja smetam… Isto tako se pričalo o Gobeljiću, Srniću… Pre toga su igrali Jovičić, Vujadin Savić. Stojković… Da tih momaka nije bilo, ne bi sad ni Hvang, ni Đing igrali Ligu šampiona.

On je istakao da je Crvena zvezda izgubila identitet i svlačionicu i kako mu je to rekao kapiten Aleksandar Dragović.

– Pričam sa kapitenom Dragovićem, često se čujemo. Rekao mi je da je Zvezda izgubila svlačionicu…. Zvezda mora da ima pet ratnika, tri odlična stranca i jednog majstora što zabavlja publiku. Mi smo to u prvom mandatu imali sa Radonjićem, posle sa Kataijem. Sada toga nema, kao da se izgubio onaj duh. Ti strnaci su dobri igrači, ali ne znaju šta im poručuje publika kada pevaju ono: “Da kao lav se boriš”. Ne znaju da išibicare utakmicu u Surdulici ili na teškom terenu u Kragujevcu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*