PRVI ALARM NA MARAKANI: Bahar imao sastanak sa Zvezdinom upravom!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda teže nego što se očekivalo pobedila je kragujevački Radnički na gostovanju, ali je pokazala hronične probleme u odbrani.

Crveno-beli su imali fantastične odrađene pripreme, a šlag na tortu bio je trijumf nad Fiorentinom od 5:0 na stadionu „Rajko Mitić.“

 


Ipak, nekadašnji evropski i svetski šampion drugu reprezentativnu pauzu u sezoni dočekuje sa jedva zadovoljavajućom ocenom.

Možda i u ključnoj utakmici umesto pobede, morao je da se juri bod protiv Jang bojsa u borbi za po svemu sudeći treće mesto u Ligi šampiona.

Ušlo se u (ne)dozvoljeni minus u odnosu na Partizan, a mnogo toga će se o snazi izabranika Baraka Bahara reći na kraju jesenjeg dela sezone.

Izraelac ima veliko poverenje uprave i uticajnih zvezdaša, a prema saznanjima Mozzart Sporta imao je sastanak sa rukovodiocima kluba.

Bez uvijanja mu je predočeno da bi Crvena zvezda u narednom periodu trebala da promeni neke stvari u igri.

Jasno su bili prikazani neki mečevi gde su kapiten Aleksandar Dragović i saigrači olako primali golove i bili taktički nedisciplinovani.

Primera radi, Beograđani su prvi gol protiv Jang bojsa primili posle dva tačna pasa protivnika, a tim je ostao iza lopte.

U srcu Šumadije, Omri Glazer prvi put je savadan posle auta rivala na suprotnoj strani.

Bahar ima određeni grejs period posle ozbiljne rekonstrukcije u letnjem prelaznom roku, a tu je i novi stručni štab.

Negde je bilo i logično da dođe do oscilacija u igri i variranja forme, posebno pošto je poslednjeg dana za prijave za Ligu šampiona stiglo tri igrača.

Bahar ima određeni grejs period posle ozbiljne rekonstrukcije u letnjem prelaznom roku, a tu je i novi stručni štab.

Negde je bilo i logično da dođe do oscilacija u igri i variranja forme, posebno pošto je poslednjeg dana za prijave za Ligu šampiona stiglo tri igrača.

Odbrana izgleda problematično za sada, ali to nije samo greška trojice štopera predvođenih kapitenom Aleksandarom Dragovićem.

Na sastanku Bahara i uprave pričalo se o potencijalnoj promeni načina igre, odnosno nešto obazrivijoj taktici.

 


Bilo je i nekih drugiuh tema poput odabira sistema i personalnih rešenja, a činjenica je da Zvezda Izraelca ne podseća na Makabi.

Ipak, u domovini je imao više vremena i sa ekipom iz Haife do elite stigao tek u trećoj sezoni, a sezonu pre izbacio ga je Kairat, a toga na Marakani nema.

Posebno jer jer Barak došao kao skup projekat sa velikim stručnim štabom i saradnicima i dugoročnim ugovorom.

I dalje se veruje u njega, iako je pitanje da li je suvo insistiranje na fizički jakom fudbalu i presingu može da bude održivo i sportski rentabilno u Srbiji.

Biće Izraelac pod pritiskom narednih dana i meseci. Za sada mu se veruje.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "PRVI ALARM NA MARAKANI: Bahar imao sastanak sa Zvezdinom upravom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*