KO O ČEMU: Čović o Partizanu

FOTO: Dragana Stjepanović/ ABA liga

Predsednik Zvezde Meridianbet govorio je o problemima u domaćem prvenstvu, regionalnom takmičenju i tekućim temama.

Predsednik Crvene zvezde Meridianbet Nebojša Čović je za TV „Prva“ govorio o mnogim košarkaškim temama, kao što je neigranje Partizana u domaćem prvenstvu, seminar KLS na Staroj Planini, izostanak crveno-belih sa AdmiralBet ABA Superkupa…

 


– Uvek se spekuliše, jer ima ljudi koji pričaju neistine, među kojima je i Vojinović, ali razumem njega. Taj menadžment je dozvolio da budemo jedina liga koja nema kalendar takmičenja. Ali neću da se bavim Vojinovićem, jer je on nebitan. Zvezda Meridianbet je bila za Superkup. Doneli smo odluku da igramo, ali da se definiše termin. Do jula nismo znali termine. To je amaterski pristup, Zvezda Meridianbet ne može da čeka, mi imamo pripreme. Gde ste videli da se Superkup igra od ponedeljka do srede? Obično se sastavi petak i vikend. Pritom se sada poklapa sa seminarom Evrolige. Mi smo to rekli – objasnio je Čović, a potom se nadovezao na izostanak sa takmičenja u Podgorici i komentare selektora Pešića posle Mundobasketa:

– Ne igramo Superkup, a mi imamo klub koji ne igra dve sezone domaću ligu, a kazne nema. Zato mi nismo zemlja košarke. Zato je Pešić u pravu. Naš rezultat na SP je sjajan, čestitam i Pešiću i igračima. To nije rezultat sistema nego rada pojedinaca. Kao i zlato juniora. Mi nemamo sistem. Ja to kada kažem nije lično, nego činjenično stanje – rekao je prvi čovek Zvezde Meridianbet.

Zahvalio se potom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći klubu s Malog Kalemegdana:

– Zahvalan sam državi na svemu što nam pomaže. Sport nije nikada imao tolike doprinose od države. Srbija finansira AdmiralBet ABA ligu, preko TV prava, Telekoma… Nisam video da iz drugih zemalja učestvuju. Kroz sistem treba da zaštitimo igrače. Pešićevo upozorenje je na mestu, da je sada pravi trenutak da se sada spemimo za Olimpijske igre. Košarka je najtrofejniji sport u ovoj državi i zaslužuje trenanžni centar – nastavlja Nebojša Čović.

 


Na pitanje da li može da se napravi nova struka u domaćem takmičenju, imao je precizan odgovor:

– Spinovalo se o onome što je bilo na Staroj planini kroz razna saopštenja, Šilobad koji je ćutao tamo. Tamo su napravljeni sastanci domaće lige, doneta je odluka da za dve sezone Srbija ima profesionalnu ligu. Mi već dve sezone pokušavamo da podignemo broj klubova iz jedne zemlje. Nas interesuje prohodnost u Evropu. Ako naša liga napravi tu prohodnost, onda treba sesti i racionalno razmisliti u kom formatu treba da se igra AdmiralBet ABA liga. Sistem znači da postavite strategiju od mlađih pioniora do seniora, a ne da nam decu odvode u Tursku, Italiju… Profesionalne lige moraju da imaju mlađe selekcije, klubovi moraju da imaju menadžment i igrače prijavljene, da imaju profesionalne ugovore, a ne amaterske – ističe Čović.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "KO O ČEMU: Čović o Partizanu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*