DOGODINE U PARIZU: Kanada poslala Srbiju na Olimpijske igre!

FOTO: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Kanada je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva savladala Sloveniju rezultatom 100:89 i tako čekirala „Orlovima“ karte za prestonicu Francuske.

 


Upravo će Kanada biti rival izabranika Svetislava Pešića u polufinalu Mundobasketa, a taj duel na programu je u petak.

U prvom poluvremenu meča gledali smo fantastičnu borbu dve reprezentacije i činilo se da gledamo neku utakmicu NBA lige. Bila je to sjajna košarka sa pregršt lepih poteza na obe strane.

Dominirali su Luka Dončić i Šaj Gildžes Aleksander, pa je posle 20 minuta igre bilo 50:50.

Uspeli su Kanađani početkom treće deonice da se odlepe na velikih +16, ali je Dončić sa nekoliko poena u nizu vratio „Janeze“ u igru.

Ipak, Kanađani su nastavili jako i u četvrtoj deonici, a Dončić je ušao u nervozu, što ga je na kraju koštalo i izbacivanja sa utakmice, nakon što je dobio drugu tehničku grešku, što je bila i automatska diskvalifikacija.

Tako su Slovenci na 8 minuta do kraja poslednje deonice ostali bez svog glavnog igrača, i već tada je bilo jasno da su šanse da ostanu u igri minimalne.

 


Uspeli su sa nekoliko pogodaka da spuste ponovo razliku na jednocifrenu u jednom momentu, ali su Kanađani rutinski priveli meč kraju i obezbedili polufinale.

Najefikasniji bio je Aleksander sa 31 poenom i deset skokova, a pratio ga je Ar-Džej Beret sa 24 poena i devet skokova.

U ekipi Slovenije najbolji je bio Luka Dončić sa 26 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok je Klemen Prepelič meč završio sa 22 poena, pet skokova i tri asistencije.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "DOGODINE U PARIZU: Kanada poslala Srbiju na Olimpijske igre!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*