CILJ ISPUNJEN: Košarkašice Srbije preko Crne Gore do kvalifikacija za Olimpijske igre!

FOTO: FIBA

Košarkašice Srbije održale su nadu da će zaigrati na Olimpijskim igrama u Parizu naredne 2024. godine.

Izabranice Marine Maljković pobedile su Crnu Goru rezultatom 63:58 u meču za plasman od petog do osmog mesta.

 


Srpkinjama će ostati još duel sa Nemicama koji će odlučiti ko će osvojiti peto mesto, ali će obe reprezentacije biti bez pritiska pošto su izborile kvalifikacije.

Srbiju je do pobede predvodila Ivon Anderson sa 23 poena i po pet skokova i asistencija. Imala je i tri ukradene, ali čak pet izgubljenih lopti.

Pratila ju je Aleksandra Crvendakić sa 11 poena i pet skokova, dok je dvocifrena bila još samo Jovana Nogić sa 10 poena.

Kod Crne Gore se istakla Nataša Mek sa 20 poena i 13 skokova. Marija Leković je imala dva poena manje, uz pet skokova.

Izostala je kvalitetna košarka u prvom meču razigravanja, ali ne i drama u samom finišu.

Srbija je svakako bila kvalitetniji protivnik i sa više raspoloženih igračica o čemu svedoči podatak da su svih 16 poena Crne Gore u prvoj deonici postigle dve košarkašice – Mek i Vučetić.

Naturalizovana reprezentativka Crne Gore je nastavila u istom ritmu do kraja, a Vučetić je stala na početnih osam poena i njeno mesto je preuzela Marija Leković.

Njih dve nisu bile dovoljne da spreče Srbiju da ode na dvocifrenu prednost koju je imala dobrim delom drugog poluvremena, ali pred kraj je u potpunosti ispušta.

Crna Gora je u jednom trenutku stigla i do -3 (57:54), ali su konstantno ispuštale priliku da se u potpunosti vrate u meč, za šta je stigla i kazna na drugoj strani.

Kao što smo rekli, Srbija je ovom pobedom obezbedila mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a tu će još biti pomenuta Nemačka sa kojom će igrati za peto mesto, a koja je prethodno eliminisala Češku.

 


Pored te dve selekcije, u kvalifikacionom turniru će učestvovati i četiri ekipe iz polufinala – Belgija, Francuska, Španija i Mađarska.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "CILJ ISPUNJEN: Košarkašice Srbije preko Crne Gore do kvalifikacija za Olimpijske igre!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*