TEŠKA POBEDA ŠAMPIONA: Zvezda imala sigurnu prednost, pa strepela od Novog Pazara!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar rezultatom 2:1 u okviru 6. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli se posle šest odigranih mečeva u domaćem prvenstvu nalaze na drugom mestu sa 15 osvojenih bodova, jednim manje od prvoplasiranog TSC-a. Kada su u pitanju Pazarci, oni su trenutno deseti sa sedam bodova.

 


Golove za Crvenu zvezdu su postigli Dragović u sedmom i Kanga sa bele tačke u 80. minutu meča, dok je jedini strelac za Novi Pazar bio Jovanović u 81. minutu.

Crvena zvezda je bila veliki favorit pred ovaj meč, što je ruku na srce i pokazala od prvog minuta. Otkako su krenuli s centra, oni su počeli da pritiskaju protivnika, da vrše veoma visok presing i to je urodilo plodom, pošto u prvoj trećini utakmice Novi Pazar nije prešao ni centar.

Zvezda je iskoristila to, imala je šansu za šansom, mogla je da povede već od 2. minuta, ali je tada golman Novog Pazara bio odličan. Ipak, igrao se 8. minut kada je Aleksandar Dragović dao gol za 1:0 i za delirijum Delija na Marakani.

Nastavila je Zvezda potom da pritiska, da muči i „davi“ rivala, ređali su šanse, ali bez realizacije.

Počelo je i drugo poluvreme, a tada se i Novi Pazar malo probudio. Počeli su sada i gosti da napadaju, ali nisu došli do gola.

Crvena zvezda je iz jednog od mnogobrojnih napada došla i do penala, koji je načinjen na Stefanu Mitroviću, kada je sudija morao da gleda VAR. Loptu je tada uzeo Gelor Kanga, igrao se 77. minut meča, a Gabonac je bio siguran.

Tada je Zvezda pomislila i da je sve gotovo, međutim, Novi Pazar je krenuo s centra, Saša Jovanović je iskoristio nepažnju odbrane i postigao je gol za 2:1, čime je uneo nervozu.

Nervoza kod Crvene zvezde je mogla da ima i mnogo deblji kraj, pošto je i Mitar Ergelaš imao priliku u 85. minutu susreta, kada je šutirao pored gola Omrija Glazera.

 


Na kraju, Zvezda je došla do pobede, ali ukoliko se uzme u obzir i to da je u prethodnom kolu došao poraz od Voždovca, moraće Zvezda mnogo toga da popravi pred okršaje u Ligi šampiona protiv timova poput Mančester sitija i Lajpciga.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "TEŠKA POBEDA ŠAMPIONA: Zvezda imala sigurnu prednost, pa strepela od Novog Pazara!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*