OŠTRO SAOPŠTENJE ZVEZDE: Prete nam da se nećemo vratiti iz Novog Pazara!

Rukometni klub Crvena zvezda odbacio je navode da je ekipa Novog Pazara bila ugrožena tokom utakmice u Beogradu.

Crveno-beli su izrazili žaljenje zbog situacije i uvredljivog transparenta i naveli da im od tada stižu pretnje u klub.

„Moramo da obavestimo javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vređan tokom 60 minuta, kako su naveli u saopštenju. Na našu rekaciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo uticati, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svetu“, navodi se u saopštenju rukometnog kluba Crvena zvezda.

 


Zvezda je sinoć u Beogradu pobedila Novi Pazar sa 33:24, u meču četvrtog kola A grupe Arkus lige. Klub iz Novog Pazara saopštio je posle utakmice da su njegovi članovi vređani na nacionalnoj osnovi tokom čitavog meča, da je na tribini istaknut uvredljiv transparent i da su navijači skandirali Ratku Mladiću i uzvikivali – „poturice“ i pevali šovinističke pesme.

Zvezda je izrazila žaljenje zbog situacije koja je nastala i spornog transparenta i navela da je učinila sve kako bi na pravi način organizovala utakmicu.

„Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica obezbedi na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen“, piše u saopštenju.

Zvezda je obavestila javnost i da su klub i igrači proteklih sezona bili izloženi „brojnim pogrdnim skandiranjima i uvredama sa tribina“ na utakmicama u Srbiji, a da su pretnje stigle i sinoć.

„S obzirom da od sinoć, posle utakmice, dobijamo preteće poruke poput: ‘da u Novi Pazar možemo ući, ali nećemo izaći’, iako kao klub nismo nikoga uvredili, pa ni našeg sportskog rivala iz Novog Pazara, smatramo da u našoj ligi, u našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gde da idemo, odnosno gde ćemo igrati“, navodi se.

„Rukometnom klubu Novi Pazar, sa kojim imamo korektne i dobre odnose, želimo sve najbolje u ovoj takmičarskoj godini“, dodaje se u saopštenju i ističe da se Zvezda povodom ovog slučaja neće više oglašavati.


Be the first to comment on "OŠTRO SAOPŠTENJE ZVEZDE: Prete nam da se nećemo vratiti iz Novog Pazara!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*