DEMONSTRACIJA SILE: Srbija RAZBILA Južni Sudan i bez poraza prošla dalje!

FOTO: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije je na veoma dominantan i ubedljiv način slavila protiv Južnog Sudana sa 115:83 u poslednjem kolu grupne faze prve runde takmičenja na Mundobasketu, što znači da Orlovi prenose sve tri pobede u drugu fazu.

Ovo automatski znači i da će Srbiji biti potrebna samo jedna pobeda, imaće Orlovi i luft za eventualni poraz od Dominikane ili Italije, međutim, tako bi ugrozili i svoje prvo mesto i znatno slabijeg rivala u četvrtfinalu turnira.

 


Srbija je protiv Južnog Sudana odigrala veoma dobru utakmicu, bar što se tiče napada, dok je u odbrani ostalo i previše prostora za napredak, što se i mora popraviti, ukoliko žele da naprave nešto veće na ovom turniru, s obzirom na to da je i Južni Sudan postigao dosta velik broj poena.

Ipak, ono što bi i te kako moglo da raduje jeste napadački potencijal i neverovatan šut.

Čak 16 od 30 trojki je postigla Srbija, Nikola Jović je pokazao da se radi o jednom od najboljih košarkaša već na Svetskom prvenstvu, iako ima tek 20 godina.

Osim njega, Bogdanović je bio standardno dobar, a Nikola Milutinov je bio enigma.

Sve u svemu, Srbija je opravdala očekivanja i prošla je u novu rundu sa sve tri pobede, dok će Južni Sudan čekati razvoj događaja u poslednjoj utakmici grupe.

 


Kada je reč o poenima igrača, najefikasniji u redovima Srbije je bio Nikola Jović sa 25 poena, a Bogdan Bogdanović je dodao 23 poena, dok je Nikola Milutinov dodao 17.

Kod Južnog Sudana je Kacuol postigao 21 poen, dok je Nuni Omot postigao 15.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "DEMONSTRACIJA SILE: Srbija RAZBILA Južni Sudan i bez poraza prošla dalje!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*