DEMONSTRACIJA SILE: Odbojkašice Srbije PONIZILE Amerikanke!

FOTO: FIVB

Odbojkašice Srbije su sa 3-0 u setovima (25:20, 25:23, 25:13) porazile reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država u 5. kolu Svetskog prvenstva.

Odbojkašice Srbije su bez izgubljenog seta nadigrale selekciju Sjedinjenih Američkih Država u 5. kolu Svetskog prvenstva u Poljskoj i zauzele prvu poziciju u grupi C.

Srbija ima pet vezanih pobeda i samo 2 izgubljena seta na ovom šampionatu, a do ovog meča su SAD izgubile samo jedan set…


Prvi set je pokazao da duel svetskih i olimpijskih šampionki morate pratiti ako ste ljubitelj sporta, pa je SAD brzo stekla prednost od 4 poena zahvaljujući Hani Tap.

Delovalo je kao da će Srbija posustati rano, ali se „javila“ Maja Aleksić, pa i Tijana Bošković i Srbija pravi veliku seriju koja je i prelomila set, a nakon vođstva 23:18 mirno privela set kraju.

Drugi set su Amerikanke odlično počele i povele sa 6:3, ali je Srbija uspela da se vrati brzo i onemogući im nekakvu seriju. Baš kao u prvom setu, kada se Srbija uozbiljila i pronašla tempo Tijani Bošković, sve je išlo kao po loju.

Mogla je reprezentacija SAD ovo da prelomi, ali nijedan poen iz bloka uz brojne servis greške donele su Srbiji vođstvo od 2-0.

U trećem setu totalna dominacija Srbije i bukvalno ponižavanje rivalki. Ovaj deo igre se igrao samo 18 minuta, a Amerikanke su uspele da osvoje samo 13 poena.

Srbija je ovom pobedom stigla do osvajanja prvog mesta u grupi.

Tijana Bošković dominantna sa 25 poena, po 8 Stevanović i Lozo, a 7 poena je imala Bianka Buša. U SAD niko dvocifren, a Kara Badžema sa 6 poena bila je najefikasnija.

 


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "DEMONSTRACIJA SILE: Odbojkašice Srbije PONIZILE Amerikanke!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*