NOVAK ISKREN: Bilo bi nepoštovanje da govorim o tome!

FOTO: ATP

Novaka Đokovića u naredne dve nedelje u Njujorku čeka dosta posla.

Nije mu potrebno mnogo da se vrati na čelo ATP liste, ali to mu nije prioritet, već onaj da osvoji 24. grend slem titulu.

 


Mnogi su već posle finala u Sinsinatiju i žreba za US Open bili skloni da prognoziraju da ćemo u Njujorku ponovo gledati duel Đokovića i Alkarasa.

Novak je oprezan i kaže da ne želi da ide tako daleko.

„Tenis je sport u kojem, kao na primer u Sinsinatiju, igrate pet mečeva za pet dana. Zaista ne možete da razmišljate o tome šta će biti za tri ili četiri dana. Mislite samo na naredni dan, na narednog protivnika“, kaže Novak.

On smatra i da to nije u redu ni sa sportske strane.

„Takođe mislim da je to na neki način nepoštovanje prema vašem sledećem protivniku, ako mislite na to sa kim biste igrali finale. Iako sam imao zaista mnogo uspeha, možda bi neko mogao da kaže da sam razmišljao o kasnijim fazama turnira, ali takvo razmišljanje nikada nije nalazilo odjeka kod mene“, dodao je Novak.

Otkrio je kako se priprema za pojedine duele.

 


„Ako je potencijalno nezgodan meč blizu, onda verovatno malo više mislim na to i radim na određenim taktičkim implementacijama na terenu, na treningu. Recimo neke stvari koje bih mogao da iskoristim protiv njega“, zaključio je Đoković.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "NOVAK ISKREN: Bilo bi nepoštovanje da govorim o tome!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*