KRALJ ISKREN: Nije najidealnije, ali…

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana završili su jesenji deo sezone pobedom nad Novim Pazarom.

Iza crno-belih je veoma turbulentan period u kojem su promenili i sportskog direktora i trenera.

Upravo je Ivica Kralj, sportski direktor crno-belih, prokomentarisao jesen koja je za nama.

 


“Što se tiče prvenstva, nije najidealnije kako smo želeli, ali smo na polovini prvenstva, i dok postoji šansa, treba se boriti da budemo šampioni. Zvezda ima veliku prednost“, rekao je Kralj za Una TV.

On je kao pozitivnu činjenicu izneo rezultate u Ligi konferencija, u kojoj je Partizan osvojio drugo mesto u veoma teškoj grupi i tako po drugi put u nizu prezimeo u Evropi, što se dogodilo prvi put u istoriji kluba iz Humske 1.

“U Evropi smo prošli tešku grupu, tu smo prezimili i to je veliki uspeh Partizana, pa smo u celini polovično zadovoljni“, zaključio je on.

Ono što sada navijače Partizana najviše zanima jesu potezi kluba tokom duge zimske pauze i koja pojačanja bi uskoro mogla da stignu u Humsku.

“Biće pojačanja. Zavisi to i od odlazaka, pa ne mogu konktretno da kažem i koje su pozicije. Ali, svakako radimo poslednjih par meseci, gledamo i analiziramo igrače koji su nam potrebni. U svakoj liniji bićemo jači i kvalitetniji na proleće“, rekao je Kralj.

Mogući su, naravno, i odlasci, ali to za odličnog krilnog igrača Fusenija Dijabatea ove zime – ne važi.

“Konkretno, Dijabate je dobrim igrama u Evropi skrenuo pažnju na sebe, bilo je nekih kontakata i poziva, ali navijači ne treba da brinu, on će sigurno ostati i u narednom periodu u Partizanu. Videćemo, ima poziva za pojedine igrače, to će se zbog Svetskog prvenstva malo i odužiti, ali što se tiče odlazaka, velikih promena sigurno neće biti“, rekao je Kralj.

Maksimalna pažnja svetske fudbalske javnosti sada je usmerena na Katar gde 20. novembra počinje Mundijal. Nekada istaknuti reprezentativac naše zemlje je izneo svoja očekivanja od srpskih “orlova“.

“Možemo da napravimo dobar rezultat, mi smo optimistični kao nacija, ali moje mišljenje je da je veliki uspeh i samo učešće na Svetskom prvenstvu i zato ne treba stavljati veliki pritisak na igrače. Pokazali smo kvalitet, verujem u igrače i selektora, a mi im dobrim željama dajemo dodatni vetar u leđa.

Dobar uspeh bi bio da prođemo taj prvi krug, a posle svašta može da se desi. Pokazali smo u kvalifikacijama da možemo da se nosimo sa najvećima, pa zašto to ne bi mogli da pokažemo i protiv Brazila, iako isto vrede bodovi i protiv Brazila i protiv Kameruna“, zaključio je Kralj.

 


Be the first to comment on "KRALJ ISKREN: Nije najidealnije, ali…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*