OPROSTIO SE OD TITULE? Petrić iskren posle poraza!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana doživeli su šokantan poraz na svom terenu od Spartaka iz Subotice rezultatom 1:0.

Trener crno-belih Gordan Petrić nije imao razloga za zadovoljstvo.

„Bili smo viđeni da ćemo izgubiti bodove posle prvog poluvremena. Ekipa Spartaka se namestila onako kako njima odgovara, nismo mogli da nađemo prostora. Možda najbolja šansa bila je njihova prečka iz polukontre. Oseća se taj umor, to je očigledno, ali bili smo viđeni posle prvog poluvremena da ćemo izgubiti bodove. Igrači se povređuju, nadam se da se niko neće žaliti sutra kada dođemo na trening, ali nije to opravdanje zbog ta četiri igrača. Imali smo neke šanse iz prekida, u prethodnim utakmicama smo davali golove iz takvih situacija, sada nismo i to je to“, kaže Petrić.

 


Ne slaže se sa ocenom da je njegov tim bio pod velikim psihološkim pritiskom.

“To je bio lažni pritisak, ne kao protiv Kelna, Nice, Voždovca, ili Vojvodine. Toga nije bilo sada na ovoj utakmici“..

Priznaje da će Partizan veoma teško dostići Crvenu zvezdu, koja sada ima deset bodova viška.

„Velika je to bodovna prednost. Dok god ima matematike, ima šanse i nade, ali realno je vrlo teško da možemo da stignemo Zvezdu. Otkako sam došao, ovo je prvi naš poraz u prvenstvu. Neko to može da pokrije kvalitetom igrača, neko ne, ali očigledno je da smo se u tim evropskim utakmicama mnogo istrošili. I u prvenstvu u nekim utakmicama, a to pokazuju i povrede koje se dešavaju“.

Otkrio je šta je tekao igračima posle meča.

“Ako se ja ponašam u ovoj situaciji drugačije nego do sada, onda nije to moj karakter. Rekao sam igračima u svlačionici da ako su bili zajedno kad smo pobeđivali, tako treba i sada da budu zajedno i izvuku pouke. Da li ćemo se u ova tri dana oporaviti do utakmice protiv Novog Pazara koja je kvalitetnija i rasterećenija od Spartaka, to ćemo videti, ali siguran sam da će momci opet pružili maksimum. Oni su i danas pružili maksimum, ali nismo mogli da nađemo taj prostor, dosta smo lopti izgubili kao i u prethodnim utakmicama, a iz tih kornera nismo davali golove, iako smo imali čiste situacije“, zaključio je Petrić.

 


Be the first to comment on "OPROSTIO SE OD TITULE? Petrić iskren posle poraza!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*