ŠOK: Čukarički smenio trenera da bi „razmrdao ekipu“!

FOTO: FK Čukarički

U srpskom fudbalu nikada nije dosadno.

Fudbaleri Čukaričkog osvojili su treće mesto u Superligi Srbije prošle sezone, izborili su kvalifikacije za Ligu Evrope, a ove sezone posle tri uvodna kola imaju sedam bodova.

 


Ipak, i pored svih nabrojanih stvari, klub sa Banovog Brda odlučio je da se raziđe sa trenerom Dušanom Kerkezom.

– Imao sam sastanak sa direktorima kluba, razgovarao sam i sa predsednikom, u ovom trenutku je to bilo najbolje rešenje. Ovde sam zaista proveo godinu i nešto fenomenalnih dana. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Obradoviću, direktorima Matijaševiću, Grkiniću i Dijani Petrović-Đorđević, svim ostalim ljudima koji rade u administraciji i uopšte u klubu, naravno i igračima na prelepoj godini. Hvala i svim ljudima koji su dolazili da gledaju i da bodre Čukarički. Ponosan sam na ono što smo uradili, ostajemo prijatelji za ceo život i ovaj klub će u meni uvek imati velikog navijača – istakao je Dušan Kerkez, koji je potom dodao:

– Ovakve stvari se u fudbalu dešavaju. Iz sveg srca želim sreću Čukaričkom u nastavku sezone, u prvenstvu i u Evropi. Klub i ovi igrači to zaslužuju. Idemo dalje, ponavljam, kao prijatelji. Nikad se ne zna, možda se i vratim ovde jednog dana.

Kerkez je pre dolaska u Čukarički 20 godina radio u inostranstvu, a priznaje da se zbog povratka u Srbiju nije pokajao.

– To mi je bilo potrebno, video sam kako stvari ovde funkcionišu. Imao sam veliku želju da se vratim u svoju zemlju, imao sam priliku da radim u jednom od naših najboljih klubova. Bilo je lepo, zanimljivo, bilo je uspona i padova, ali verujem da smo cilj ostvarili, osvojili smo treće mesto, igrali finale Kupa Srbije. Bio sam deo te slagalice, pomogao sam koliko sam mogao. Još jednom, želim ekipi mnogo sreće.

 


Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević zahvalio se Kerkezu na dosadašnjoj saradnji.

– Želim dosadašnjem šefu mnogo sreće u nastavku karijere. Prijatelji smo, i ostaćemo prijatelji za ceo život. Ovo su normalne stvari i dešavaju se, naš cilj je bio da malo razmrdamo ekipu pred izuzetno bitne mečeve u Superligi i one koji nas očekuju u Evropi – rekao je Matijašević.

Podsetimo, Čukarički tek očekuju izazovi u Evropi i oni će doći već naredne nedelje u plej-of fazi kvalifikacija za LE.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "ŠOK: Čukarički smenio trenera da bi „razmrdao ekipu“!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*