DVA DANA VELIKE BORBE: Đoković slomio otpor poljskog bombardera i otišao u četvrtfinale!

Novak Djokovic

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona, posle samo tri seta, ali je do pobede protiv Huberta Hurkača došao posle velike borbe rezultatom 3:1 (7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 5:7, 6:4).

Meč je trajao dva dana. Počeo je u nedelju kasno uveče, a zbog policijskog časa prekinut je posle prva dva seta, oba je Novak dobio u taj-brejku na razliku.

 


I oba puta posle velike borbe, posebno u prvom setu kad je Hurkač vodio i sa 6:3. U drugom je Poljak takođe imao prednost, vodio je sa 5:4. Ali, tada je Đoković pokazao mentalnu snagu i stabilnost, ostao je hladnokrvan i stekao je veliku prednost.

Slična slika viđena je dan kasnije, i tada su oba tenisera bila sjajna na svoj servis, brejka nije bilo ni ovoga puta.

Sve do 12. gema, kad se činilo da je ponovo na pomolu taj-brejk.

Ali, tada je Hurkač poveo sa 40:15, nije iskoristio prvu, ali jeste drugu set loptu – 7:5. Bio je to tek prvi brejk na ovom meču, dovoljno da Poljak uzvrati udarac.

U sedmom gemu četvrtog seta Đoković je napokon, prvi put u ovom meču, oduzeo servis rivalu. Poveo je Srbin sa 40:15, ali je propustio prve dve brejk lopte. Imao je potom Hurkač šansu da dobije gem, nije uspeo. Kad je dobio i treću brejk loptu, Đoković nije pogrešio, uspeo je da povede sa 4:3.

Ispostavilo se da je to bio prelomni trenutak meča, s obzirom na to da je Đoković odbranio svoj servis i ubrzo poveo sa 5:3.

 


Hurkač je imao snage da razornim servisima ostane u meču, ali ne i da vrati brejk. Đoković je uspeo da privede susret uspešno kraju i da se plasira u četvrtfinale, posle pobede protiv poljskog bombardera Hurkača – 6:4.

Novak će se za plasman u finale boriti protiv ruskog tenisera Andreja Rubljova.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "DVA DANA VELIKE BORBE: Đoković slomio otpor poljskog bombardera i otišao u četvrtfinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*