JAČI OD SVEGA: Novak pobedio BEZOBRAZNOG Britanca i otišao u četvrtfinale!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale ATP Mastersa u Rimu pošto je posle dva seta uspeo da izbaci Kamerona Norija iz Velike Britanije, a meč je obeležio i veliki skandal tokom kojeg je rival pogodio našeg igrača u nogu tokom smeča, kada to nije bilo potrebno, i tako ga umalo povredio – 2:0 (6:3, 6:4).

To kao da je dalo i neku dodatnu motivaciju Novaku, koji je potom upalio mašinu i želeo da „samelje“ Norija. Da sve bude sramnije, Britanac jedva i da se izvinio Đokoviću posle tog nesportskog poteza, a ovaj ga je samo „streljao“ pogledom.

 


I rimska publika je videla i shvatila o čemu je reč, pa je momentalno stala na Novakovu stranu i oštro izviždala Norija. Čitave tribine stale su do kraja meča na Đokovićevu stranu, dok je Britanac dobijao tek sporadične aplauze.

A što se tiče same Novakove igre, ona je bila na sasvim dobrom nivou. Servisi su funkcionisali bez nekih većih problema, tako da je Đoković uspevao da drži konce igre u svojim rukama.

O tome svedoči i rani brejk u prvom setu posle kojeg je Đoković stekao 3:0, a to je bila razlika koju Nori nije uspevao ni da načne. Jednostavno, Novak mu nije dopustio ama baš nijednu brejk loptu u prvom setu, što dovoljno govori koliko je Srbin bio dominantan.

Posle uvodnih servis gemova u drugom setu, Đoković je prvi došao do brejka, ali je Britanac uzvratio brzo istom merom.

U četvrtom gemu desila se scena koja je obeležila ovaj meč i koja je probudila Đokovića. Tada je Nori smečovao za izjednačenje, ali u noge Đokovića, iako je ostatak terena bio prazan.

Lopticom je pogodio u nogu srpskog igrača, dok je Đoković bio okrenut leđima ka mreži. Usledio je oštar pogled Novaka posle toga, iako se Nori izvinio zbog svog poteza.

Đoković je bio vidno besan zbog toga, ali posle tog poteza stisnuo je gas i čekao prvu priliku da završi započeto.

Do brejka je došao u devetom gemu, kada Nori nije uzeo ni poen na svoj servis, da bi u nastavku rutinski priveo meč kraju posle manje od sat i po igre.

 


Đoković će za mesto u polufinalu igrati protiv Holgera Runea, koji mu „duguje“ za poraz u finalu Pariza prošle jeseni.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "JAČI OD SVEGA: Novak pobedio BEZOBRAZNOG Britanca i otišao u četvrtfinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*