JAČI OD SVEGA: Đokovića mučili povreda i Francuz, a onda je ZAPLESAO na terenu!

Tanjug/AP

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom protiv Enca Kuakoa sa 3:2 (6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:0).

Đoković nije briljirao, povreda zadnje lože ozbiljno ga je mučila, najviše u drugom setu koji je, između ostalog, izgubio.

Novaka u borbi za osminu finala čeka Grigor Dimitrov koji je pobedio srpskog tenisera Lasla Đerea.

 


Pored povrede, Đoković je morao da se nosi i sa grupicom pijanih navijača, koji su na kraju i izbačeni u četvrtom setu, pošto su prevršili svaku meru.

Novak je izgubio i svoj prvi set na ovogodišnjem turniru, ali je smogao snage da savlada izuzetno žilavog rivala i plasira se u treće kolo.

Kuako se već posle četiri gema u prvom setu povredio. Imao je nezgodan pokret nakon što je Novak posle jednog dugog gema napravio brejk i poveo sa 3:1. Odmah nakon toga je Francuz tražio medicinski tajmaut, doktori su mu ukazivali pomoć sedam minuta, a nakon toga on je nastavio da igra.

Videlo se da se otežano kreće u jednom momentu, delovalo je kao i da mu iz lože govore da preda meč, ali je on nastavio da igra.

Novak je u nastavku seta nastavio sa dominacijom i lako je završio posao još jednim brejkom za 6:1.

Nije se predavao Kuako, iako su mnogi mislili da bi i to moglo da se desi posle prvog seta. Zaigrao je znatno sigurnije u drugom setu. Počeo je bolje da servira i videlo se da Novaku neće biti lako.

Imao je Novak nekoliko brejk lopti, ali se Kuako volšebno izvlačio iz nezgodnih situacija i na kraju je uspeo da dođe do tajbrejka. Sa druge strane, Novak je imao problema sa povredom. Zadnja loža je počela da ga zateže ponovo, pa je krajem drugog seta tražio medicinski tajmaut, pa su morali da mu ukažu pomoć u svlačionici.

Iako je tokom tajbrejka Novak u dva navrata imao prednost mini-brejka, Kuako se izvlačio, došao je do 5:5, a onda on napravio mini-brejk i došao do set lopte koju je iskoristio.

Odgovor Đokovića bio je odličan u trećem setu. Odmah je napravio brejk, poveo sa 3:0, imao je šansu i za dupli brejk, ali je Kuako uspeo da se izvuče. Međutim, Novak je bio siguran na svoj servis do kraja seta, a onda na 5:2 napravio još jedan brejk i osvojio sigurno treći set.

Nastavio je Novak gde je stao i u četvrtom setu! Odmah na startu je napravio brejk. Usledila je drama i rasprava sa sudijom, gde je tražio da izbaci pijane navijače koji su ga provocirali. To ga je umalo omelo, Novak je napravio nekoliko grešaka, a Kuako došao do brejk lopte, koju ipak nije iskoristio, a Novak je uspeo da osvoji gem.

Provokatori su ubrzo izbačeni sa tribina, a Novak je napravio novi brejk, posle kojeg je faktički rešio meč.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Grigora Dimitrova, koji je u drugom kolu savladao Lasla Đerea sa ubedljivih 3:0. Novak i Dimitrov su do sada igrali 10 puta, a skor je 9:1 u korist Đokovića.

 


Be the first to comment on "JAČI OD SVEGA: Đokovića mučili povreda i Francuz, a onda je ZAPLESAO na terenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*