NOLE U OSMINI FINALA: Đoković u tri seta slomio otpor sjajnog Kudle!

U trećem kolu Vimbldona Novak Đoković je sa 3-0 u setovima pobedio Amerikanca Denisa Kudlu.

Prvi reket sveta je bio apsolutni favorit i to potvrdio sa 6:4, 6:3, 7:6 za ekspresan plasman u osminu finala Vimbldona.

Đoković će tamo igrati protiv Čileanca Kristijana Garina.


Denis Kudla, koji je na Vimbldon stigao kao 114. igrač sveta danas je pružio veoma dobar otpor Đokoviću, pogotovo u trećem setu, ali to mu nije bilo dovoljno ni za osvajanje makar jednog seta.

Prvi set je bio rezultatski potpuno ravnopravan sve do poslednjeg, desetog gema, kada Đoković pravi prvi brejk u meču, dovoljan za vođstvo u setovima – 6:4.

U drugom setu je i Kudla pokazao da može da vrati brejk Đokoviću, pa iako je naš teniser uspeo da povede sa 4:1, Amerikanac se nije predavao, malo je nedostajalo da u sedmom gemu smanji na 4:3, ali Novak je spasao brejk loptu, dobio ovaj gem za 5:2 i prelomio drugi set u svoju korist.

Kako je meč odmicao, Kudla je pružao sve snažniji otpor, pa je u trećem setu on poveo sa 4:1, uz brejk prednosti. “Mirisalo“ je da bi meč mogao da ode u četvrti set, ali Đoković po ko zna koji put pokazuje da je najbolji kada je najvažnije. Najpre je anulirao prednost rivala, izjednačio na 4:4, potom izborio taj-brejk, a onda je usledio novi preokret.

Dve uzastopne duple greške je napravio Đoković u tim trenucima, poveo je Kudla sa 4:1, ali naš teniser još jednom uspeva da uzvrati i do kraja iskoristi drugu meč loptu za konačan trijumf. Imao je u međuvremenu i Kudla set loptu koju nije uspeo da iskoristi i ovaj meč učini znatno dužim.


Be the first to comment on "NOLE U OSMINI FINALA: Đoković u tri seta slomio otpor sjajnog Kudle!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*