BRUNO SLOMIO URUGVAJ: Portugal u osmini finala Mundijala!

Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Portugalije slavila je protiv Urugvaja sa 2:0, čime je manje-više obezbedila i prvo mesto u grupi H koja se direktno ukršta sa grupom gde je Srbija, te je tako zakazala i potencijalni rival s našom reprezentacijom.

S obzirom na to da Srbija nema šanse za prvo mesto, ona sa drugog čeka rivala, koji će očigledno biti ekipa Portugalije, što će značiti da bismo bili u prilici da gledamo i revanš iz Lisabona, kada su „Orlovi“ slavili i tako se plasirali na Svetsko prvenstvo.

Inače, Portugalija i Urugvaj su imali jednu i ne toliko atraktivnu utakmicu za gledanje. Izuzetno tvrdo sa obe strane, uz tek po jednu priliku u prvom poluvremenu. Imao je veliku šansu Urugvaj preko Bentakura u 31. minutu, ali je Diogo Kosta odbranio taj udarac.

 


Nekoliko minuta kasnije je zapretio i Ronaldo, ali je i taj udarac završio u naručju golmana. Drugo poluvreme je bilo skoro pa preslikano, samo što je viđen taj jedan i jedini gol. Bruno Fernandes je centrirao, Ronaldo je skočio ali nije dohvatio loptu i ona je prevarila golmana Urugvaja.

U samoj nadoknadi vremena, Portugalija je dobila i još jedan penal na ovom turniru, što je iskoristio Bruno Fernadnes i postigao je svoj drugi gol za sigurnih 2:0 i za skoro pa sigurno prvo mesto u grupi H.

 


Be the first to comment on "BRUNO SLOMIO URUGVAJ: Portugal u osmini finala Mundijala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*