NOVAK SE OSVETIO ITALIJANU: Đoković posle velike borbe u četvrtfinalu Monte Karla!

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

On je posle velike borbe u okviru osmine finala ovog prestižnog turnira savladao Italijana Lorenca Musetija rezultatom 2:0 (7:5, 6:3).

 


Novak se Italijanu tako osvetio za porau na istom turniru prošle godine.

Bio je ovo njihov peti međusobni duel i četvrti trijumf Srbina, a meč je trajao 119 minuta.

Novak je u prvom setu imao brejk zaostatka, u drugom je ispustio istu takvu prednost, mučila ga je i vrućina, ali je nekako uspeo da prelomi susret i slavi u dva seta.

Očekuje ga oporavak i novi susret već u petak, kada će igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora, koji je bio bolji od zemljaka Alekseja Popirina.

Iako je vreme išlo na ruku Novaku Đokoviću, najbolji teniser sveta odmah na početku meča doživeo je hladan tuš.

Museti je izbrao da prima servis na početku meč i to je čini se bila dobra odluka, jer je Novak odmah pokazao nesigurnosti.

Snažan tempo sa dosta razmena obeležio je ovaj gem, Italijan je prvi imao i brejk loptu, ali je Đoković uspeo da je spase i da izbori izjednačenje.

Zimonjić je opet delio savete, ali je Italijan još jednom došao u priliku od oduzme servis Novaku i tada ju je iskoristio.

Novak je bio vidno nervozan, ređao je greške i na servis gemu Musetija, a Italijan sa druge strane, rutinski uzimao svoj prvi servis gem i materijalizovao urađeno.

Italijan je bio sve sigurniji, čuvao je svoju prednost, a prvi teniser sveta mučio se sa pronalaženjem ritma. Tako je bilo sve do osmog gema, koji se kasnije ispostavio kao ključan u ovom setu.

Italijanski teniser je dobro krenuo, poveo 40:15, a onda se Novak pobunio na sudijsku odluku, što je publika dočekala na nož.

Novak je bio u pravu, a posle toga je usledilo standardno gestikuliranje na gledaocima, kada je dirigovao tim zvižducima.

To kao da je probudilo  Novaka, uzeo je naredni poen, a onda je došao do izjednačenja.

 


Bila je idealna prilika pokuša da vrati izgubljeno, na gem loptu je odigrao bekhend i još jednom vratio gem na razliku.

Pogrešio je Italijan sa osnovne linije, poslao loptu u aut i to je bila prva brejk lopta za Đokovića. Posle duže razmene, Đoković je vratio brejk – 4:4

Sve je krenulo praktično ispočetka, a psihološka prednost je bila na strani srpskog igrača, koji novu šansu dočekao u 12. gemu, prvu set loptu, koju je iskoristio i posle više od sat vremena igre poveo, 7:5.

Nije bilo Novaku prijatno na startu drugog seta, pošto je morao da se izvlači od rezultata 0:30. Uspeo je u tome, da bi potom zadao još jedan udarac rivalu.

U narednom gemu je obezbedio sebi dve brejk lopte, a prvu je materijalizovao sjajnim bekhend pasing-šotom po dijagonali.

Nije dugo trajala radost Novaka, koji je prednost ispustio već u sledećem servis gemu, da bi se potom ukazali problemi sa kondicijom, ali i mišićima.

Oni mu nisu mnogo smetali da treći put zaredom napravi brejk, koji je potom i potvrdio – zakoračivši ka pobedi.

Nije mu, ipak, bilo lako da do nje stigne, pošto je i sam opet pretrpeo brejk, ali je ključni, vredan trijumfa, nparavio u osmom gemu.

Be the first to comment on "NOVAK SE OSVETIO ITALIJANU: Đoković posle velike borbe u četvrtfinalu Monte Karla!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*