ODBOJKAŠICE SRBIJE IAKO PODMLAĐENE POBEDILE : Savladan i sused

Podmlađena ženska seniorska reprezentacija Srbije pobedom je okončala takmičenje u drugoj sedmici Lige nacija u Braziliji.

 


Srbija je u četvrtom meču na turniru nadigrala Hrvatsku sa 3-1, po setovima 25:16, 25:11, 23:25 i 25:17, posle 87 minuta igre.

Srbija je tokom većeg dela utakmice bila bolji rival na terenu. Pogotovo je to bio slučaj u prva dva seta, kada su izabranice Đovanija Gvidetija bile i više nego sigurne u svim segmentima igre.

Hrvatska je uspela u trećem setu da pronađe igru koja ju je krasila u prethodnom meču i smanji zaostatak.

 


Međutim, seniorke Srbije su već u narednom periodu povratile igru iz prva dva seta i na taj način po prvi put su u ovogodišnjem izdanju Lige nacija stigle do pobede vredne tri boda.

Našu reprezentaciju, nakon kratke pauze, očekuje treća sedmica takmičenja u okviru koje će u Savonu odmeriti snage sa Kinom, Nemačkom, Dominikanskom Republikom i Bugarskom.

Srbija je drugu sedmicu takmičenja završila sa tri pobede protiv Japana, Tajlanda i Hrvatske, i jednim minimalnim porazom od domaćina turnira, Brazila.

Srbija će u Suvonu (27. jun – 2. jul) igrati protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. U Koreji će pored domaćina još igrati SAD i Poljska. Srbija u takmičenju po grupama neće igrati protiv Italije, Holandije i Koreje.

Finalni turnir će se odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "ODBOJKAŠICE SRBIJE IAKO PODMLAĐENE POBEDILE : Savladan i sused"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*