MNOGO SU JAKE: Odbojkašice Srbije DEKLASIRALE Belgiju!

FOTO: CEV

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je ekipu Belgije sa 3:0 (25:13, 25:13, 25:18) u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva u Gentu.

Izabranice Đovanija Gvidetija su tako ostale maksimalne (pet pobeda, nijedan poraz) i zauzele su prvo mesto u grupi A.

 


U osmini finala će tako igrati protiv Švedske koja je zauzela 4. mesto u grupi B. Jedino što može da zabrine našeg selektora je stanje Tijane Bošković.

Najbolja odbojkašica Srbije je sredinom drugog seta teren napustila zbog povrede, i kraj terena je testirala, kako deluje, zglob leve noge.

Vrlo rano su naše devojke došle do prednosti u prvom setu. Belgijanke nisu mogle do poena iz napada, te je uz sjajnu Bošković srpski tim rutinski došao do seta.

Uprkos povredi Tijane, Srbija je nastavila da dominira na terenu, i kao u prvom, tako i u drugom su potpuno kontrolisale situaciju.

Činilo se da su, uz podršku brojne publike u areni, Belgijanke zaigrale bolje u drugom setu, ali nisu mogle ništa naspram najboljeg tima sveta.

Nisu odustajale Belgijanke ipak, te su najveći otpor pružile već na početku trećeg seta. Ipak, kada su odbojkašice Srbije ubrzale igru, više nije bilo nikakvih pitanja i meč se brzo završio.

Najbolja u srpskom timu bila je Aleksandra Uzelac sa 13 poena, jedan manje je dodala Mina Popović. Tijana Bošković je za set osvojila 10 poena, a Maja Aleksić je stala na devet.

 


Na drugoj strani je Paulin Martin bila jedina sa dvocifrenim učinkom – imala je 13 poena.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "MNOGO SU JAKE: Odbojkašice Srbije DEKLASIRALE Belgiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*