KAMPACO NAPUŠTA ZVEZDU: Argentinac se vraća u Španiju!

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco od leta će biti novi/stari igrač madridskog Reala, navodi španski „Relevo“.

Kako prenosi list sa sedištem u Madridu, sve je dogovoreno 17. marta u Barseloni, kada je Zvezda gostovala istoimenom timu u Evroligi.

 


U tekstu dalje stoji da su Huan Karlos Sančes, direktor košarkaške sekcije Real Madrida, i Alberto Erero, sportski direktor, otputovali u Barselonu kako bi postigli sporazum sa bivšim igračem.

Povratak u Real je i bila Kampacova prva želja kada su ga Dalas Maveriksi otpustili krajem prošle godine, ali to u tom trenutku nije bilo ostvarivo zbog klauzule od 6.000.000€ koja mu je dopustila da ode u NBA, a od koje je ostalo još 2,6 miliona da se plati „kraljevskom timu“. Real je mogao da oprosti taj dug, ali finansijska situacijia to nije dozvolila kako je budžet tima već bio zaključen.

 


Postojao je problem i sa oporezivanjem, gde bi, da je Kampaco otišao direktno u Madrid, stopa bila na 45 odsto, a sada kako je plaćao porez i živeo u Srbiji, u Španiju se vraća kao „nerezident“ i plaćaće samo 22 odsto od svog ugovora. Tačnije, samo u prvoj godini ukoliko se zaista vrati.

„Relevo“ navodi da je ponuda Reala Kampacu zimus iznosila 1.600.000 evra.

Kampaco je ove sezone odigrao devet utakmica u Evroligi i u proseku imao 15 poena i 5,9 asistencija.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "KAMPACO NAPUŠTA ZVEZDU: Argentinac se vraća u Španiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*