TRINKIJERI: „Bolje biti arogantan nego impotentan“

Italijanski stručnjak zadovoljan partijom svojih momaka.

Košarkaši Bajerna naneli su bolan poraz Crvenoj zvezdi sa 87:80 u Minhenu u meču 26. kola Evrolige.

Taj duel prokomentarisao je trener Bavaraca Andrea Trinkijeri, koji je bio svestan da mora da zaustavi trojac Vildoza – Kampaco – Nedović.

Posebno je italijanski stručnjak nahvalio centra Gilespija.

„On nije bio dobar tokom čitave utakmice, ali on… On je kao dobro vino, ponekad moraš otvoriti flašu i on odmah nije dobar, ali potrebno je uneti potreban deo kiseonika, da bi bio pravi. Napravio je dve greške u odbrani, slušao sam moj tim i samo sam mu rekao da radi ono što misli da može. Zaštiti reket. Verujem da je to bio ključ, ponekad moraš verovati u svoje igrače, čak i više nego što pokazuje na terenu. Odigrao je odlično“.


Kasijus Vinston je u prvom poluvremenu ubacio 16 poena, pa je Trinkijeri imao i reči hvale za njega.

„Prvo poluvreme neverovatan, nezaustavljiv. Drugo poluvreme, njihova odbrana je bila jača. Očekivao je neke faulove, ali, recimo da je bio istrajan u tome da iznudi faulove. To nas je koštalo tri izgubljene lopte u dva minuta i to je previše. Ali ovo je timski sport i imao sam sreće i luksuza da ubacim Korija (Voldena) umesto njega, to je bilo olakšanje za njega, odigrali su na kraju odlično u napadu i odbrani. Ponekad ide u „hero mode“ prečesto, a nekada mora da prihvati da smo zajedno u ovome, da prilagodi svoju igru. Ali, bolje je biti arogantan nego impotentan“, zaključio je Italijan.

Bajern je sada na skoru 10-16 i zauzima 14. poziciju na tabeli Evrolige.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "TRINKIJERI: „Bolje biti arogantan nego impotentan“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*