TRINKIJERI O KAMPACU: Baš me briga za njega!

Andrea Trinkijeri
FOTO: KK Partizan

Košarkaši Bajerna iz Minhena u četvrtak na svom parketu dočekuju ekipu Crvene zvezde.

Na ovoj utakmici po prvi put u Evroligi za crveno-bele će nastupiti Fakundo Kampaco, kome je istekla suspenzija.

Trener Bavaraca Andrea Trinikijeri je upitan da prokomentariše podatak da će Kampaco igrati na utakmici u Minhenu.

 


„Baš me briga. Crvena zvezda je uvek Crvena zvezda. Oni imaju jednu od najintrigantnijih bekovskih linija u Evroligi. Kampaco, Vildoza, Nedović. Ne znam koliko timova bi mogli da sastave ovakvu bekovsku liniju zajedno. Ali, mi nismo „na sniženju“. Igraćemo najjače što možemo“, rekao je Trinkijeri.

Bavarci su nedavno osvojili Kup Nemačke.

„Naučio sam u prošlosti da je pobeda u Kupu jako bitna. To nije zbog onog što ti Kup donosi, već zbog onoga što može da ti oduzme. Kada sam bio u Partizanu, profesor Koprivica, koji je jedan od ljudi koji me je najviše inspirisao u košarci, mi je uvek govorio da je najbolje kada počneš sezonu sa osvojenim trofejom. Tada je put pametniji. Verujem da možemo da uklopimo sve što imamo, dobar vikend. Ja verujem u ovaj tim, a to je bilo potrebno i mom timu. Samopouzdanje dođe i ode. Meni nije bilo to potrebno, ali timu jeste. To je pozitivan „puš“. Ja hranim sebe pobedama, titulama, to je ultimativni razlog zašto sam ovde. Ali, ne dozvoljavam da titula, ili poraz, definišu mene. Sada je sve gotovo. Takođe, odigrali smo super-solidnu utakmicu u Tel Avivu, a sutra imamo novu evroligašku utakmicu. Vraćamo se i nastavljamo da se takmičimo„, rekao je Italijan.

Novinare je zanimalo i zdravstveno stanje Vladimira Lučića, kolike su šanse da će biti isti kao i pre povrede koju je zadobio.

„Odmarao se 33 utakmice, trebalo je da je dovoljno. Nije fit, igra svojim umom, željom, iskustvom. On nije spreman skroz, ali ćemo ga koristiti za ono što nam je potrebno, a to je uvek dovoljno„, rekao je Andrea o srpskom reprezentativcu.

Utakmica između Crvene zvezde i Bajerna iz Minhena na programu je u četvrtak od 19 časova.


Posle 25 kola Crvena zvezda je na 13. mestu sa 11 pobeda i 14 poraza, dok ekipa Bajerna ima učinak od devet pobeda i 16 poraza.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "TRINKIJERI O KAMPACU: Baš me briga za njega!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*