PETRIĆ UDARIO NA ZVEZDU: Bolje biti ranjeni lav, nego dresirana pudlica!

FOTO: FK Partizan

Trener Partizana Gordan Petrić govorio je pred meč protiv Radničkog iz Niša o „večitim rivalima kao najvećim problemima srpskog fudbala“.

Strateg fudbalera crno-belih je istakao da su Crvena zvezda i Partizan poslednjih godina najveći problem, te da „ne sme narod da se svađa oko fudbala“.

Pitanje koje ga je navelo na to bilo je o pritisku, tačnije, da li će remi protiv Javora stvoriti dodatan pritisak na ekipu koju predvodi.

 


„Neće. Pritisak se stvara na neku drugu stranu i kada bih vam iskreno pričao ono što kažem prijateljima, da ne pričam vama, nemam problem da kažem. Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan, nekad Zvezda, nekad Partizan, u poslednjih par godina je to Zvezda. Rekao sam da ne smemo da dozvolimo da se ovaj narod posvađa zbog fudbala. Pritisak na mojim igračima ne postoji, to neko drugi stvara veštački pritisak“, rekao je Petrić i nastavio:

„Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi nego dresirana pudlica. Bio je pritisak kada sam došao, sada ne postoji. Rekao sam i posle meča protiv Javora da tim kao što je Partizan mora da zatvori meč na 3:1 bez obzira da li je bio penal ili ne. Nije trebalo da srljamo i da igramo napred, da stanemo iza lopte, verovatno ne bi primili treći gol. Protiv Nice je bilo previše tehničkih grešaka, davali smo im loptu, da li u aut u noge ili kako, ali greške su bile.“

Zatim je dodatno pojasnio.

„Ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala, to je bilo protiv Pazara, video sam da se nešto dešava. Osećam to na terenu i kao bivši igrač i kao trener. Kada kažem da pravi problem u nekim situacijama, ne žalim se. Imao je i Partizan to da mu neko dozvoljava da se ‘progleda kroz prste’, to se dešava sa Zvezdom poslednjih godina. To nas ne opterećuje, moramo da odradimo svoj posao i da pružimo dobru igru da navijači uživaju. To se oseća, ne treba da se lažemo. Da li će Partizan biti prvi ili drugi videćemo. To je nešto što se oseća, nemam šta da kažem.“

Usledilo je pitanje novinara na šta je mislio kada je rekao „gledanje kroz prste“.

„Odnosi se na sudije. Evo, daću vam primer. Start Meniga protiv Javora, bio je za žuti, pitao sam sudiju što mu nije dao karton i da sudi ono što vidi, da nema problem što se tiče nas. Meni ta pomoć ne treba. Videli su svi da je bio žuti, izvinio sam se klupi Javora što moj igrač nije dobio žuti. Zvezda i Partizan su u tom smislu problem, nekada se možda pomagalo Partizanu, sad Zvezdi. Nemam šta da krijem, imam pravo to da kažem, nije da se pravdamo. Trebalo je da završimo meč protiv Javora, da se ne stvara priča o saopštenjima i ko šalje saopštenja niti da Partizan šalje saopštenje niti da Javor šalje, iako mislim da nisu oni slali. Klub je slao saopštenje, poštujem odluku, nekada treba skrenuti pažnju. Da li je bilo na vreme ili je kasno, mi smo koncentrisani na posao. Igrači igraju za sebe, za ugovore, sve se svodi da ono što radiš uradiš na najbolji način“, zaključio je Petrić.

 


Be the first to comment on "PETRIĆ UDARIO NA ZVEZDU: Bolje biti ranjeni lav, nego dresirana pudlica!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*