ISPADANJE CRNO-BELIH ZAINTRIGIRALO CEO REGION: „Za sve je kriv Partizan“

Fudbaleri Partizana su eliminisani iz Lige konferencija nakon katastrofalnog izdanja protiv moldavskog Šerifa pa je Srbija ostala bez predstavnika u Evropi.

Samim tim, neće biti više prilike da se popravi ni nacionalni koeficijent što znači da će Srbija samo u narednoj sezoni imati direktnog učesnika u Ligi šampiona i da se nakon toga situacija menja.

Upravo su se time bavili na hrvatskom portalu „Index“ u tekstu pod nazivom „Srbija gubi sigurno mesto u Ligi šampiona. Krivac je Partizan“.

“Bajkoviti rasplet za Srbiju u evrokupovima, pre svega u Ligi šampiona, činio se izvesnim. Samo je Partizan trebao proći moldavski Šerif u baražu za nokaut fazu Konferencijske lige. I jednu i po utakmicu je imao istorijski rezultat za sebe i srpski fudbal – dva mesta u Ligi šampiona, od čega ono za prvaka Srbije zagarantovano u grupnoj fazi, bez muke kvalifikacija“, piše “Index“.

 


Oni su se potom osvrnuli i na lošu tradiciju ekipa iz bivše Jugoslavije protiv Šerifa.

“Ispadanjem Partizana naime Srbiji sledi pad s mnogi će reći ionako previsokog, 11. mesta na UEFA-inoj tablici nacionalnih koeficijenata. Partizan je eliminisao klub specijalizovan za klubove s područja bivše Jugoslavije, koji je u poslednjih godinu i po iz Evrope izbacio Dinamo, Crvenu zvezdu, Zrinjski i Maribor, a Srbiji je to došlo u najgorem trenutku, tako da ostaje bez sigurnog mesta u LŠ“, dodaje “Index“.

Iako je eliminisan od moldavskog predstavnika, Partizan je ove godine doneo najviše bodova za srpski fudbal – 3.000 bodova, Crvena zvezda 1.625, Čukarički 0.500, a Radnički Niš 0.250.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ISPADANJE CRNO-BELIH ZAINTRIGIRALO CEO REGION: „Za sve je kriv Partizan“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*