NEZAPAMĆENI SKANDAL: Srbija dobija NOVOG rivala na Svetskom prvenstvu?

Bliži se početak Svetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Kataru.

Odavno se nije dogodilo da se toliko priča o suspenzijama raznih selekcija uoči Mundijala.

Najpre je to bio slučaj sa Ekvadorom koji se našao “pod lupom” zbog navodnog lažiranja dokumenata svog reprezentativca Bajrona Kastilja.

 


Nedavno je Ukrajina urgirala kod čelnika FIFA da se sa najveće fudbalske smotre izbaci Iran, zbog navodnog učešća iranske vojske u napadu na njenu teritoriju.

Sada je na tapetu i rival reprezentacije Srbije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva – selekcija Kameruna i to zbog dresova.

Dve nedelje pre početka takmičenja u Kataru, Kamerun i njihov Savez našli su se u sukobu koji bi mogao imati teške posledice po nacionalnu selekciju. Spor s njihovim dobavljačem opreme mogao bi ih koštati i mesta na Mundijalu.

Popularni Lavovi su se na Svetsko prvenstvo plasirali nastupajući u opremi proizvođača “Le Coq Sportif”. No, čelnici FECAFOOT-a na čelu sa Samuelom Eto’om odlučili su da pred nastup u Kataru njihova selekcija promeni proizvođača opreme.

Trenutna situacija je takva da se FIFA ozbiljno umešala u ovu aferu nakon određenih sudskih presuda i stala na stranu predstavnika “Le Coq Sportifa”.

Sa druge strane Samjuel Eto ne namerava da odustane od saradnje sa američkim brendom, već ostaje istrajan u nameri da Kamerunci u Kataru nastupe u novoj opremi. Ovakav stav legendarnog napadača razljutio je predstavnike FIFA koja, kako se može čuti, razmatra čak i izbacivanje afričke selekcije sa Mundijala.

Koliko je situacija alarmantna svedoče i reči kamerunskog advokata Me Ntimbane Bono koji je potvrdio da posledice mogu biti teške po nacionalni tim Kameruna.

– Odbijanje Saveza da se izvrši odluka moglo bi dovesti do diskvalifikacije Kameruna s ovog Svetskog prvenstva koju ne treba zaboraviti, u organizaciji FIFA – istakao je pomenuti advokat.

Rasplet situacije oko Kameruna budno prate u Alžiru koji je upravo od Lavova eliminisan u baražu za Mundijal, pa bi u slučaju eventualne diskvalifikacije Kameruna da uskoče Rijad Marez i drugovi.

Ugovor s francuskim brendom raskinut je jednostrano, pošto se predsednik saveza odlučio za saradnju sa američkom kompanijom “One All Sport”.

Novi sponzor već je dizajnirao tri garniture dresova za Kamerunce i one su u subotu predstavljene javnosti. Međutim tu je došlo do komplikacija, jer je proizvođač opreme sa kojim je prethodno jednostrano raskinuta saradnja odlučila da tuži FS Kameruna.

 


Be the first to comment on "NEZAPAMĆENI SKANDAL: Srbija dobija NOVOG rivala na Svetskom prvenstvu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*