CRVENO-BELI NADIGRALI PARTIZAN: Zvezdi pripao prvi ovosezonski derbi!

Košarkaši Crvene zvezde dobili su prvi ovosezonski derbi.

Zvezda je kao domaćin savladala Partizan sa 71:56.

Sjajan meč je odigrao Luka Mitrović, pogotovo u prvom poluvremenu kada je ubacio 12 poena bez promašaja, a utakmicu završio sa 18.


Crvena zvezda je sjajno počela, pogotovo odbranom i povela sa 7:0 jako brzo, ruku na srce su ritam ometali navijači Zvezde ubacivanjem papira na parket.

Nakon sjajnog početka domaćih, usledili su brzi poeni Pantera, pa i Alena Smailagića i crno-beli dolaze do zaostatka od samo jednog poena 9:8, pa je Radonjić bio primoran da zove prvi tajm aut.

Nakon tajm auta su igrači Zvezde zaigrali dosta bolje i potpuno zaustavili napad Partizana jer crno-beli nisu postigli nijedan poen do kraja prve deonice, koju je Zvezda dobila sa 15:8.

U drugom kvartalu, Partizan je odlično otvorio sa 6 vezanih poena, ali onda su Mitrović i Holins poslali svoj odgovor i za tren oka je bilo 21:14, pa je Željko Obradović morao da pozove prvi tajm aut.

Zaigrao je Partizan dosta bolje, videil smo snažno zakucavanje Dangubića, ali onda Madar pravi nesportski faul i malo budi igrače Partizana koji prilaze na 25:21 i to je manje-više sve što smo videli od njih u ovom delu meča.

Zvezda pravi seriju 7:0 i bez dozvoljenih slobodnih bacanja za Partizan završava prvi dvadesetomoninutni period rezultatom 32:21.

Crveno-beli su bolje počeli i drugo poluvreme, pa su nakon trojke Dobrića stigli i do plus 13, a zatim je izvanredni Mitrović doneo i ogromnih 17 poena viška za izabranike Dejana Radonjića.

Nervoza u igri Partizana tokom treće četvrtine videla se tokom nekoliko bezuspešnih pokušaja Smailagića da zakuca, ali su zahvaljujući njemu i seriji od 6:0 crno-beli smanjili na minus 11.

Partizan je u ovom delu bio nadomak jednocifrenog zaostatka, a onda se probudio Dalas Mur i sa pet poena u nizu doveo svoj tim na isto toliko poena zaostatka.

Smailagić je imao priliku da sa slobodnih bacanja dodatno smanji razliku, ali je promašio oba, a na suprotnoj strani Mitrović je iznudio faul i vratio Zvezdi sedam poena razlike.

Zvezda je poslednju četvrtinu počela trojkom Kalinića za plus 10, a u prvim minutima odlučujuće deonice Mitrović je doživeo udarac u oko i morao je van igre.

U igru je posle duže vreme ušao Maik Cirbes, a Holins je iz tranzicije doneo Zvezdi plus 15.

Zvezda je novom trojkom Dobrića stigla do najvećih plus 18 na meču, a zatim je i Branko Lazić na isti način doneo plus 21.

Do kraja meča nadu crno-belima dao je Mur sa dve ubačene trojke, ali je prednost Zvezde bila dovoljno velika da ih ne ugrozi. Finiš meča obeležio je i faul Madara nad Kalinićem, koji je zbog reakcije zaradio tehničku grešku.

To nije bitnije poremetilo krajnji ishod. Najzaslužniji za pobedu domaće ekipe bio je Luka Mitrović sa 16 poena, a pratili su ga Ognjen Dobrić sa 15 i Nikola Kalinić sa poenom manje.

Kod Partizana dominirao ja Alen Smailagić sa 15 poena i Dalas Mur sa dva poena manje.


Be the first to comment on "CRVENO-BELI NADIGRALI PARTIZAN: Zvezdi pripao prvi ovosezonski derbi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*