CRNO-BELI NADIGRALI RUSE: Nadahnuti Partizan bolji od Rostova, novi gol Milovanovića!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Rostov sa 1:0 u generalnoj probi pred start nove sezone.

Crno-beli su upisali treći trijumf na pripremama u Sloveniji, pošto su posle uvodnog remija sa Murom, pobedili Koper i Krakoviju sa po 3:0.

Kuriozitet je da Partizan od ta dva primljena gola od Mure u prvom poluvremenu, kasnije nije primio nijedan gol, što je preko pet sati fudbala.


Sve ovo je uvertira za početak sezone 17. jula kada će „parni valjak“ gostovati Proleteru u Novom Sadu u prvom kolu Linglong Superlige Srbije.

Potom će 22. jula u Beogradu dočekati Dunajsku Stredu u okviru prvog meča 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Trener Aleksandar Stanojević se na početku odlučio za sledećih sledećih 11 igrača, koji će verovatno biti prvi izbor i za uvodne zvanične utakmice: Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Pantić – Gomeš.

Kasnije tokom meča šansu su dobili još: Popović, Đorđević, Subotić, Ostojić, Živković, Šćekić, Smiljanić, Lutovac, Pavlović, Štulić, Terzić, Jović i Baždar.

Partizan je odigrao sjajan meč protiv renomiranog rivala i navijači sigurno mogu da budu srećni viđenim na utakmici protiv Rostova.

Ekipa Rostova, na čijoj klupi sedi legendarni Valeri Karpin, imala je prvu veću šansu kada je Hašimoto posle centaršuta Gigovića sa desne strane pogodio stativu iz poluvoleja.

Na drugoj strani Partizan je odgovorio preko odličnog Danila Pantića koji je još jednom odigrao sjajan meč i dodatno najavio da će biti obziljno pojačanje.

Odlično je „dirigovao“ igrom crno-belih, dok drugi novajlija Rikardo Gomeš se još uvek nije istakao. U dva navrata je imao stopostotne prilike, drugu posle majstorije Pantića, ali u oba slučaja je golman Baburin bio uspešniji u situacijama „jedan na jedan“.

U drugom poluvremenu su se izmene ređale kao na traci, videli smo mnogo sporiji fudbal sa daleko manje uzbuđenja, ali ipak i odlučujući pogodak.

Siniša Saničanin je dijagonalom pronašao Aleksandra Lutovca koji je u prijemu grudima izbacio čuvara, asistirao za Marka Milovanovića koji je pogodio mrežu.

Bio je to njegov treći gol na ovim pripremama i time je zaslužio laskavu titulu najboljeg strelca crno-belih u Sloveniji.


Be the first to comment on "CRNO-BELI NADIGRALI RUSE: Nadahnuti Partizan bolji od Rostova, novi gol Milovanovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*