ON JE SAČUVAO RONALDA: Igor Duljaj savetuje Piksija za meč decenije sa Portugalcima!

FOTO: FSS

Pomoćni trenerPartizana Igor Duljaj savetovao je Dragana Stojkovića Piksija za predstojeći duel protiv Portugala u Lisabonu.

Duljaj je svojevremeno dok je nastupao za Srbiju imao priliku da igra protiv Kristijana Ronalda, sada već daleke 2008. godine, i dobro ga je sačuvao.

„Selektor je u to vreme bio Havijer Klemente, pitao me dva dana pre utakmicu: „Igore, šta misliš da odigraš desnog beka? A ja ceo život zadnji vezni. Uzvratim: „Šefe, štagod vi kažete, nikakav problem“. Nijedan fudbaler na planeti ne može da obeća da se pored njega protivnik neće neigrati, ne ide da sad pričam, kako sam, kao, rekao: „Moj je, ništa neće uraditi“. To ne biva… Znam da sam ga u stopu pratio. Možda je samo dvaput tokom utakmice promenio stranu“, rekao je Duljaj za Mozzartsport.


Taj meč je završen rezultatom 1:1, bez Ronaldovog učinka.

„Tad sam odigrao desnog beka, zato što je Portugalac dejstvovao levom stranom. Da se ne lažemo, bio je dosta mlađi, sad nije toliko brz, godine uzimaju maha, ali je iskusniji i opasniji. Gladan je uspeha kao Novak Đoković na teniskim terenima. Pazi na svaki detalj, počev od ishrane, preko odmora, treninga, doveo je sebe maltene do savršenstva. Tačno je da se ne kreće kao pre 14 godina, u to vreme je morao više da se dokazuje, bio je deo kolektiva, sad ceo tim radi za njega. Da, jeste najatrativniji, ali nije jedini opasan u portugalskoj selekciji“.

On, ipak, smatra da će Piksi na drugačiji način čuvati Ronalda.

Ne verujem… Tokom karijere samo sam triput imao specijalne zadatke. Prvi put kad mi je Lotar Mateus rekao da pratim Zinedina Zidana na susretu sa Realom gdegod Francuz krene, zatim to kad sam prebačen na desnog beka protiv Portugala i još jednom u Šahtjoru protiv moskovskog CSKA na meču UEFA kupa. Fudbal se u međuvremenu promenio da bi bilo suludo da neko prati igrača po celom terenu. Sad svako ima zonu koju pokriva, insistira se na preuzimanjima, vingeri menjaju strane i teško je očekivati striktnu markaciju. Svako svoj prostor brani, pa ko mu dođe„.

Duljaj se ne slaže sa tim da bi trebalo isprovocirati Ronalda.

Neeee… Nisam pristalica takvih detalja. Naravno, fudbal je muška igra i valja biti agresivan, ali u granicama dozviljenog. Ne daj Bože da vučemo, pljujemo, provociramo… Nismo to mi. Čisto sumnjam da ćemo se tako postaviti. A i Ronalda bi trebalo razumeti: čovek traje skoro dve decenije, a bar deset godina svaki protivnik razmišlja kako da ga zaustavi. Zato trpi udarce, uprkos njima iznova se dokazuje. Znate šta me najviše impresionira: ima 36 godina, postavlja visoke ciljeve i ispunjava ih„.


Be the first to comment on "ON JE SAČUVAO RONALDA: Igor Duljaj savetuje Piksija za meč decenije sa Portugalcima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*