UBEDLJIVI CRVENO-BELI: Zvezda razbila desetkovanu Megu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde stiglu su do pete pobede u šestom kolu ABA lige.

Crveno-beli su na svom terenu, u hali „Aleksandar Nikolić“ ubedljivo savladali Megu sa 81:67.

Branilac trofeja sada deli drugu poziciju sa ekipama Budućnosti i FMP-a, koji takođe imaju skor od pet pobeda i jednog poraza, dok je na prvom mestu i dalje je neprikosnoven Partizan sa svih šest pobeda u uvodnih šest kola.


Crveno-beli su i ovaj meč odigrali bez Erona Vajta i Nikole Ivanovića, dok je Mega bila bez pomoći Rudana, Simanića i Kazalona.

Zvezda je od starta krenula snažno i vrlo brzo stigla do prednosti. Jedini koji im se suprotstavljao u tim trenucima i držao rezultatski priključak bio je poljsk centar Aleksander Balcerovski.

Zvezda je nakon prvog dela igre imala prednost od osam poena, da bi u drugoj pojačali ritam vođeni igrom Nejta Voltersa.

Kucanje Nikole Kalinića, a potom i 2+1 Luke Mitrovića označilo je period kada je Zvezda prvi put stigla do dvocifrene prednosti koju je ispustila samo jednom do kraja meča.

Kada bi Mega zapretila bilo bi to u serijama, nakon čega bi usledio recipročan odgovor sa druge strane.

Najveća takva serija gostiju viđena je krajem druge četvrtine kada su postigli devet poena bez odgovora protivnika. U ovim situacijama bi se istakao Rus Samson Ružnecev kojem je meč sa Zvezdom bio debitantski.

U svom prvom nastupu nekadašnji student Univerziteta Florida upisao je osam poena.

Zapretila je Mega ponovo tokom treće četrvrtine nakon trojke Cerovine i floutera Matkovića. Tada su se približili na devet poena razlike i to je ujedno i najbolje što su mogli oslabljeni neigranjem Boriše Simanića i Malkolma Kazalona.

Ovo je bila 20. pobeda Zvezde u isto toliko susreta sa Megom u ABA ligi.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Nejt Volters sa 13 poena uz šest asistencija i četiri skoka, a pratili su ga Marko Simonović i Nikola Kalinić sa po 11.

Na drugoj strain bez konkurencije je bio Balcerovski koji je meč završio sa 19 poena, po četiri skoka i blokade i tri asistencije. Meč je obeležio i 17-godišnji Nikola Đurišić koji je po prvi put u karijeri bio dvocifren sa 10 poena.

Zvezda u narednom kolu gostuje Zadru, dok će Mega ugostiti Budućnost.


Be the first to comment on "UBEDLJIVI CRVENO-BELI: Zvezda razbila desetkovanu Megu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*