PONOS CRNO-BELIH: Partizanov biser jedan od NAJBOLJIH na svetu!

partizan-young-boys-jong-bojs-europa-league-evrop-liga-grobari-fans
FOTO: Sportextra.net

Ugledni engleski list „Gardijan“ objavio je spisak od 60 najtalentovanijih fudbalera iz celog sveta, a među njima se našao i Partizanov biser Samed Badžar.

U tekstu pod nazivom „Sledeća generacija – klasa 2004“ Baždar je opisan kao vezista koji često postiže golove.

„Kada je Baždar postigao pet golova na jednoj utakmici mlađih kategorija prošle godine, on čak nije bio ni preterano uzbuđen: ‘Ja sam vezista i moj primarni zadatak je da kreiram, a ne postižem golove’. Ali on konstantno nastavlja da trese mreže u visokim procentima koji su veći od jednog gola po utakmici, pa je ubrzo prebačen u prvi tim gde je debitovao u maju“, piše „Gardijan“ i nastavlja:

 


„Bilo da igra kao najistureniji ili iza napadača, konstantan je jer ima kvalitete za obe uloge: prodor, kretanje, dribling i, očigledno, završnicu, ali i dodavanje i viziju. Voli da ode duboko u sredinu, koristi obe noge i veoma je intelitentan u svojim kretnjama bez lopte. Puno radi za ekipu, a timska igra znači da je dobar i u presingu tokom utakmice. Ovaj mladić, čini se, ima sve“, opisao je Baždara Aleksandar Holiga za „Gardijan“.

Sam Baždar je oduševljen što se našao u društvu Armina Đerleka i Filipa Stevanovića koji su prošle sezone bili na ovoj listi.

„Pre svega velika odgovornost. Lepo je kada pročitate da se vaše ime našlo među najtalentovanijim igračima čitavog sveta, ali ne igra papir već mi! Ja sam neko ko je svestan da je fudbalski put dug, mukotrpan uz svu ljubav i da se uvek čeka pravi trenutak. Takođe, svedoci smo da mnogi mladi igrači brzo izgore ako pametno ne vode svoju karijeru, te treba biti obazriv“, izjavio je Baždar.

„Ni u jednom trenutku ne gubim vreme, već se trudim da idem u korak sa svima. Brusim formu kroz utakmice omladinske selekcije, drago mi je da sam sa reprezentacijom i čekam svoje vreme u prvom timu Partizana!“, poručio je Partizanov biser.


Be the first to comment on "PONOS CRNO-BELIH: Partizanov biser jedan od NAJBOLJIH na svetu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*