NEMCI ZADIVLJENI CRNO-BELIMA: Partizan jedan od najboljih u Evropi!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana savladali su u Nemačkoj Hamburg sa 106:97, ali je i pored toga tamošnja javnost veoma zadovoljna.

Ovo je bio debi Tauersa u Evropi, a Nemci su bili iznenađeni velikim brojem pristalica Partizan u hali, koji su prema pisanju „Morgen posta“ stvorili sjajnu atmosferu.

„Borili smo se za svaku loptu, bili veoma agresivni, naterali smo legendarnog trenera Željka Obradovića da menja boje na klupi“, piše list i dodaje da Žoc ima 63 titule u karijeri.


Isti list konstatuje da je Partizan pokazao da je jedan od najboljih timova u Evropi.

Pohvale je dobio i trener Hamburga Kaljes, koji je sjajno motivisao svoje igrače posle prvog poluvremena u kojem su bili razbijeni.

„Bilo je ipak kasno, nisam zadovoljan rezultatom, ali igrom i borbenim duhom igrača svakako“, kaže mladi španski trener.

„Ako budemo igrali ovako dobijaćemo u Evrokupu, jer nisu sve ekipe ovako jake kao Partizan“, rekao je odlični Kejleb Homsli koji je ubacio 21 poen, najviše kod domaćih.

„Abendblat“ kaže da je Hamburg bio dobar na početku i sjajan u poslednjoj četvrtini, ali da je meč odlučen pre kraja. Hamburg je probao svoju dobru odbranu, udvajanje igrača, ali protiv timova kao Partizan to ne može da radi u većem delu meča. 

„Nikada nismo igrali protiv ovako jakog tima, sada je jasno kako to izgleda, ali spremni smo da prihvatimo izazov“, kaže Kaljes, dok list dodaje da Partizan ima tri puta veći budžet od Tauersa.

U svakom slučaju, Partizan piše pobedu, bilo je dobrih stvari, ali i onih kojima će Obradović biti itekako nezadovoljan. Sledi Krka, a onda i Turk Telekom, Partizan će u „Pioniru“ sigurno biti veoma motivisan da greške ispravi, pogotovo da smanji broj izgubljenih lopti. 

 


Be the first to comment on "NEMCI ZADIVLJENI CRNO-BELIMA: Partizan jedan od najboljih u Evropi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*