PREKIPELO IM: Delije najavile PROTEST protiv Zvezdine UPRAVE!

delije-crvena-zvezda-fk

Navijači Crvene zvezde najavili su protest protiv uprave kluba sa Marakane tokom duela sa Metalcem ovog vikenda.

Delije su se oglasili opširnim saopštenjem, u kojem nisu nikoga prozvali imenom, ali su pozvali sve pristalice crveno-belih da im se pridruže u protestu.

Saopštenje prenosimo u celosti.


„Mi, Delije, smatramo sebe slobodoumnim ljudima i u stanju smo da branimo nešto i kada “javnost” oko nas misli drugačije, a mi znamo istinu. Isto tako smo i u stanju da kada nešto prevrši sve mere jasno i glasno kažemo da to više ne treba da se radi ako je svima u interesu da Zvezda i dalje zadrži svoj identitet, koji je stvaran mimo rezultata na terenu uporedo i na tribinama.

Zato pozivamo sve Zvezdaše i Delije da dođu protiv Metalca u nedelju u 20 časova u najvećem broju do sada i da pozdravimo naše heroje koji su desetkovani napravili fantastičan rezultat u Bugarskoj i da ih ohrabrimo u daljoj trci za titulu. Ali vas pozivamo i da prvih 20 minuta ostanemo ispred kapija stadiona, kako bi prvi put tišinom od 20 minuta na našem stadionu iskazali svoj protest za sve ispade i nesportske radnje pojedinih članova uprave kojima se degradira ime kakvo je Crvena Zvezda. Džabe uspesi ako moraju da nam presednu. Mi nismo navikli da ćutimo, ali smo to mnogo puta radili zarad Crvene Zvezde. Smatramo da je sada trenutak da ljudi iz kluba konačno shvate ozbiljnost situacije i nadamo se da više nećemo morati da trošimo ni minut vremena na ovu temu. To pre svega zavisi od onog ko konstantno pravi greške.

Naravno, ko se ne slaže sa ovim stavom neka uđe na stadion i neka gleda utakmicu od početka. U zvezdaškoj javnosti se kao i kod nas javila “crvena linija” i jednostavno ne možemo protiv sebe i svojih gledanja na svet, jer težimo da naša tribina bude ispravan deo ovog društva kome niko sa strane neće “lepiti” bilo kakve etikete. Da vidimo da li je ono “na papiru” jednako realnosti, a to jedino može da se vidi na stadionu (ovoga puta ispred). U 20. minutu ćemo ući i onda, kao nikad do sad, dati podršku igračima koja će im sigurno biti preko potrebna.

U nadi da će ovakav gest biti dovoljan da stavimo tačku na neke teme koje se već dugo “vuku”, želimo da nastavimo pohod ka tituli i evropskom proleću, ali da se istovremeno vodi računa o ugledu i imenu Crvene Zvezde. Jer Zvezda je ideologija!

Svi na stadion gde nam igra šampion“, navodi se u saopštenju navijača Crvene zvezde.


Be the first to comment on "PREKIPELO IM: Delije najavile PROTEST protiv Zvezdine UPRAVE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*