MORA BOLJE U REVANŠU: Partizan razočarao, Santa Klara sa prednošću dolazi u Beograd!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana poraženi su od Santa Klare u Ponta Delgadi na Azorskim ostrvima sa 2:1 u prvom meču plej-of faze kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crno-beli su previše jeftino primili oba gola i utisak je da nisu preterano mnogo učinili da u napadu to nadomeste.

U revanšu kroz sedam dana čeka ih težak, ali ne i nemoguć zadatak da pred svojim navijačima pobede i izbore prolaz u grupnu fazu novoformiranog takmičenja.

Istina je da su Saša Zdjelar i Danilo Pantić mnogo nedostajali timu Aleksandra Stanojevića, ali to ne amnestira ostale igrače što nisu odigrali veoma važan meč na potrebnom nivou.

Greške na ovom nivou skupo se plaćaju, a Partizan je to osetio ove večeri. Ostaje da se nadamo da krajnji ceh neće biti previsok posle revanša.

Nije moglo gore da počne. Već u 4. minutu Santa Klara je povela iz lošeg postavljanja odbrane crno-belih. Tačnije, Igora Vujačića koji je dozvolio Karlosu da mu se podvuče iza leđa na petercu i da savlada Aleksandra Popovića.

Mogao je verovatno i Aleksandar Miljković da izađe agresivnije na taj centaršut Patrika, ali je generalno celokupna reakcija defanzivne linije bila veoma loša.

Imao je domaći tim i jednu pogođenu prečku, i to posle akcije iz auta kada je Šćekića nadskočio Boateng i poslao loptu na okvir gola. U nastavku je Vujačić izbio loptu ispred Karlosa.

Ali, ispostavilo se da Santa Klara ništa više od toga nije pokazala u nastavku poluvremena, ali nije ni Partizan, te je portugalski golman Fernandes bio bezbrižan.

Imao je Miloš Jojić u dva navrata slobodne udarce iz njegovih pozicija, ali je očajno slao loptu u živi zid.

Prave akcije srpskog tima nije bilo, osim nekoliko prodora Miljkovića po desnoj strani, ali posle dobrog ubacivanja, njegovi centaršutevi su bili vrlo loši.

Kako je počelo prvo poluvremena, isto se preslikalo u drugom. U identičnom četvrtom minutu je primljen gol, ponovo mlakom i mekanom reakcijom Vujačića.

Dozvolio je olako da ga Morita obiđe i pogodi kroz noge Saničanina koji nije uspeo da nadoknadi propust svog štoperskog partnera.


Ovog puta, Partizan je uspeo odmah da odgovori, i to baš Vujačić koji je u odbrani bio loš, ali u napadu vrlo koristan.

Njegov reprezentativni drug Aleksandar Šćekić je glavom asistirao, a štoper takođe glavom zakucao loptu u mrežu za 2:1.

Ušao je u igru i Sejduba Suma i, umesto da Partizan nastavi da napada i dođe do izjednačenja, posle toga je Santa Klara ponovo bila opasnija.

Bilo je i panike u redovima crno-bele odbrane, ali je Popović nekako preživeo, da bi u 68. minutu „parni valjak“ došao do najbolje šanse na meču.

Suma je bio u šansi, odbranio je Fernandes, potom je Marković šutirao, a lopta bila izbijena sa gol-linije.

Na novi odbitak natrčao je Rikaro Gomeš, a Viljanueva je na njega startovao oštro sa dve noge oštro. Međutim, holandski sudija je procenio da nije bilo elemenata za penal.

I tu se osetio nalet koji bi Beograđani mogli da iskoriste, pogotovo jer je ekipa Santa Klare bila vidno istrošena i umorna. Ali, nije se iskoristio momenat do kraja.

Ostalo je „aktivnih“ 2:1 pred revanš u Humskoj, ali i utisak da Partizan nije učinio dovoljno da izbegne poraz i bude bezbrižniji pred revanš. Ovako, moraće da jure rezultat i ne kalkuliše previše.


Be the first to comment on "MORA BOLJE U REVANŠU: Partizan razočarao, Santa Klara sa prednošću dolazi u Beograd!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*