IGRAJU ATOMSKI FUDBAL: Danska ponizila Vels za četvrtfinale

Fudbaleri Danske prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva, pošto su u prvoj utakmici nokaut faze savladali Vels rezultatom 4:0 (1:0).

Skandinavci će u borbi za polufinale za protivnika imati boljeg iz duela između Holandije i Češke koji se igra u nedelju od 18 časova u Budimpešti.

Za sada se zna da će Danci svoj četvrtinalni meč igrati 3. jula u Bakuu, ali nije izvesno u kakvom sastavu.

Jer, osim Kristijana Eriksena pred ovaj susret stigla je neočekivana informacija da je povređen Jusuf Poulsen, a da je bolestan Danijel Vas.

Tokom meča su se na povredu požalili i Tomas Dilejni i Simon Kjaer, pa su preventivno zamenjeni u momentima kada je sve bilo rešeno, ali biće dovoljno vremena da se svi oporave i suprotstave Holanđanima ili Česima.

Velšani su bolje otvorili ovu utakmicu i zaista bili opasniji na početku, ali nisu imali sreće da dođu do gola posle veoma dobrog udarca Gereta Bejla sa distance, odnosno, Erona Remzija kada je u više navrata izblokiran na ivici peterca.


I to je bilo sve od „zmajeva“, jer je vrlo brzo Danska pojačala tempo i preuzela sve konce meča u svoje ruke.

Bivala je sve opasnija po golman Vorda, nekoliko puta zapretila iz više kornera u nizu, a u 27. minutu je sevnuo udarac Kaspera Dolberga koji je bio neodbranjiv.

Fudbaler Nice, a bivši igrač Ajaksa, obeležio je na prelep način povratak na „Johan Krojf“ arenu.

Posle datog gola, Danci su nastavili da kontrolišu utakmicu i u potpunosti upasive sve pokušaje Velšana da odgovore.

Toliko su bili nemoćni, da su Bejl i drugovi pokušavali iz auta da centriraju, ali ni to nije predstavljalo nikakav problem za Kaspera Šmajhela.

U nastavku se razigrao i napadač Barselone Martin Brajtvajt koji je posle četiri minuta igre u nastavku izveo prodor koji je rezultovao drugim golom Kaspera Dolberga.

Probio je Brajtvajt, centrirao po zemlji, usledila je velika greška odbrane Velsa koja je namestila kao na tacni loptu za Dolberga koji taj poklon nije propustio.

Nakon drugog gola, Danci su se povukli, postavili bedem, koji Velšani nikako nisu uspevali da probiju. Najbliži golu bio je Džejms čiji je udarac sa nekih 15 metara izblokirao Kristensen.

U finišu utakmice, Martin Brajtvajt je mogao golom da kruniše još jednu odličnu partiju, ali je iz neposredne blizine pogodio stativu. Ipak, u poslednjim minutima, Mele je zategao loptu pod prečku za ogromnih 3:0.

Ni tu nije bio kraj, pošto je u poslednjim trenucima utakmice Martin Brajtvajt konačno pogodio, potpuno zasluženo za konačan rezultat – 4:0.

U nadoknadi su Velšani opet ostali sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton zaradio Hari Vilson zbog preoštrog starta.

Danci će se u četvrtfinalu, 3. jula, sastati sa boljim iz duela Holandija – Češka koji je na programu u nedelju u 18.00 u Budimpešti.


Be the first to comment on "IGRAJU ATOMSKI FUDBAL: Danska ponizila Vels za četvrtfinale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*