DEBAKL ORLOVA: Danska razbila slabu Srbiju!

Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije poraženi su u Kopenhagenu u prijateljskom susretu sa Danskom rezultatom 3:0.

Time su naši reprezentativci propustili da obore rekord generacije iz 2016. kada su u pitanju mečevi bez poraza (8). Njega su u Budimpešti protiv Mađarske izjednačili, ali nisu uspeli i da se osame u toj kategoriji.

Srbija je dobro otvorila ovaj meč, ali to nije bio nagoveštaj onoga što ćemo gledati na „Parken“ stadionu. Naprotiv, domaćin je bio dominantan tokom većeg dela susreta i na kraju zasluženo slavio.


Naročito je po izabranike Dragana Stojkovića Piksija bila kobna danska desna strana terena na kojoj je ordinirao tandem Kristensen – Skov Olsen. Kao od šale su probijali po tom delu terena, a na velikim mukama je bio Strahinja Pavlović.

Ipak, prvi gol su Danci postigli nakon kornera sa leve strane. Lopta je stigla do fubalera Atalante Joakima Melea koji je lepim volej udarcem, potpomognut blagim odbijanjem od defanzivca Srbije, savladao Predraga Rajkovića.

Imala je i Srbija svoje šanse, ali daleko je to bilo od realizacije. Prvi deo igre su završili sa šest udaraca, od kojih nijedan nije išao u okvir gola Kaspera Šmajhela.

Nastavak igre u drugom poluvremenu je doneo dodatno razočaranje za „orlove“. Mitrović je tokom celog meča ulazio u prilike koje bi uprskao naposletku, a tako je bilo i u 48. minutu kada nije uspeo da iskoristi sjajan pas Sergeja Milinkovića-Savića. Samo minut kasnije je Skov Olsen promašio nebranjenu mrežu, što je bila uvertira u ono što ćemo videti.


Napokon je Srbiju koštala ta desna strana kada je Hejbjerg uputio centaršut koji je pronašao fudbalera Jespera Lindstrama koji duplira prednost. Samo četiri minuta kasnije, Kristijan Eriksen postiže gol u svom povratku na „Parken“ gde su se odvile nemile scene na meču Evropksog prvenstva sa Finskom.

Činilo se da će nastupiti svojevrsan debakl naše reprezentacije, ali do toga ipak nije došlo. Nemanja Radonjić je promašio nekoliko izglednih prilika do kraja susreta, a Luka Jović je zbog povrede morao da napusti igru pre povrede iako je na terenu proveo manje od pola sata.

Srbija na ovom reprezentativnom okupljanju sada ima polovičan učinak nakon minimalne pobede protiv Mađarske u Budimpešti. Našoj selekciji sledi serija takmičarskih mečeva.

Tokom juna i septembra joj slede obaveze u Ligi nacija, a krajem godine ono što svi željno iščekujemo – Mundijal u Kataru.


Be the first to comment on "DEBAKL ORLOVA: Danska razbila slabu Srbiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*